Blogda Ara

14 Ekim 2018 Pazar

KORELİ KADINLARIN MAKYAJ SIRLARI


Son dönemlerin en çok takip edilenleri tartışmasız Koreliler.
Kore müzikleri, kore dizileri, kore filmleri, koreli kadınların güzellik sırları, koreli kadınların cilt bakım ürünleri...
"Kore ürünleri" adıyla bir pazar bile oluşmuş durumda.
Korelileri bu kadar ilgi çekici yapan nedir?

Porselen gibi ciltleri ile ışıl ışıl parlayan koreli kadınların güzellik sırlarını başka bir yazıda ele alabiliriz.
Fakat bu gün konumuz koreli kadınların makyaj sırları.
Takip edenler bilir, koreli kadınların yüzünde hem var hem yok arası doğal bir makyaj uygulanır.
Hatta çoğu zaman " acaba yüzünde makyaj yok mu" dediğim de olmuştur.
Peki koreli kadınlar bunu nasıl başarıyor, koreli kadınların makyaj hileleri neler onları mercek altına alacağız.


Şüphesiz koreli kadınlara baktığımızda en çok ışıl ışıl parlayan temiz ve duru yüzleri dikkatimizi çeker.
Yaşadıkları bölgenin hava koşulları da etkiliyordur tabi ama sadece bununla kalıyor olamazlar diye düşündük.Cilt bakımının yanı sıra kozmetik ürünlerinden de yardım alıyorlardır elbette.Ama herşeyi okadar dozunda yapıyorlar ki, ne kullandıklarını anlamak gerçekten güç.

Ten makyajından başlayacak olursak, koreli kadınların ağır kapatıcı fondötenler kullanmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Daha çok BB veya CC kremler kullanmayı tercih ediyorlar.
Yüzü komple kapamaktansa, daha çok renk eşitleme ya da kızarıklıkları kapatmak icin ten ürünü kullanıyorlar.
Koreli kadınların ten sırrı makyajda değil, bakımda yatıyor anlayacağınız.

Gelelim gözlere
Koreli kadınların göz kapakları düşük ve ufak, dolayısıyla gözleri de çekik.
Gözlerini daha belirgin bir hale getirmek için, üst kirpik diplerine çok ince bir çizgi şeklin likit eyeliner uyguluyorlar.Eyelinerı uygularken hafif göz pınarlarına kadar çekiyorlar bu çizgiyi.Böylece gözlerinin daha büyük ve daha iri görünmesini sağlıyorlar.Dışardan bakıldığında nerdeyse hiç farkedilmicek derecede hafif bir göz makyajı uygulamayı tercih ediyorlar.


Koreli kadınların kirpikleri genel olarak biraz seyrek.Bu yüzden kullanılan eyeliner çok fazla belirgin olmuyor.Fakat ten renginden daha koyu bir geçiş olduğu için, bunu toprak tonlarında çok hafif bir farla seyreltiyorlar.
Far uygularken gördüğünüz gibi cok hafif bir şekilde alt kirpik diplerine de uygulanmış.Böylece gözlerde bir bütünlük yakalanmış.

Çoğu zaman göz içine herhangi birşey uygulamazlar, fakat bazen gözün çekikliğini daha belirginleştirmek için alt kirpik diplerinin sonlarına doğru hafif bir çizgi çizerler.Bu gözleri daha fazla ön plana çıkarmak için uygulanan küçük bir hiledir.
Sanıyorum bunu bazen biz de yapıyoruz ama koreli kadınların göz makyajındaki en belirgin hilesi sanıyorum bu.


Koreli kadınların doğal bir bütünlük yakalayabilmesindeki en büyük sır, sanıyorum renklerin geçişlerini çok iyi ayarlayabiliyor olmaları.Aynı zamanda renk uyumuna da özen gösteriyorlar.Kaş rengi veya saç rengi gibi etkenler koreli kadınların göz makyajında baz aldıkları önemli bir adım.


Son olarak dudak makyajına gelecek olursak, koreli kadınlar dudaklarında daha pembemsi tonlardan hoşlanıyor diyebiliriz.Fakat bunu da ne kadar doğallaştırabilirlerse doğallaştırmışlar.
Kozmetikçiden ruju alıp sürmüş gibi değil de, daha çok varmış da yokmuş arası bir görüntü yaratmaya calışmışlar.
Ruju genellikle makyaj fırçasıyla veya parmakla uygulamayı tercih ediyorlar.Ve ruju çogunlukla dudakların iç kısımlarına uyguluyorlar.Bu da onlara "kanlı canlı " bir görüntü kazandırıyor.


Doğal ve duru güzellikleriyle kore kadınları bir hayli daha didik didik edileceğe benziyor.

Benim kore makyajı incelemem bu şekildeydi.Sizin de eklemek istediginiz birşey olursa aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER