Blogda Ara

15 Ekim 2018 Pazartesi

DUDAKLAR NASIL DOLGUNLAŞTIRILIR?


Dolgun dudaklar deyince aklımıza gelen isimlerin başında tartışmasız Angelina jolie geliyor.
Angelina jolie bile olsanız, dudaklarınızı daha da dolgun göstermek isteyebilirsiniz.
Estetik operasyonlar olmadan, basit makyaj hileleriyle yada bunun için satılan ürünlerle dudak dolgunlaştırmak mümkün.

Dudaklarını daha dolgun göstermek isteyen kadınların bir çoğu, dudak kalemleriyle nerdeyse burun deliklerine kadar çerçeveleyip içini boyayarak kötü bir görüntü ortaya çıkarıyor.
Bu yanlıştan bir an önce dönmenizi öneririm hanımlar çünkü gerçekten kötü görünüyor.
Çok basit hilelerle çok doğal bir görüntü yakalayabilirsiniz.Nasıl mı? Nasılını anlatmaya başlıyorum.

Dolgun bir dudak istiyorsanız evvela dudak peelingini ihmal etmeyin.Haftada 1 ya da 2 defa dudaklarınıza peeling uygulayın.

Dudak peelingi nedir nasıl yapılır?

Dudak peelingi, dudaklarınızdaki ölü deriyi temizleyerek yeni hücrelerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
1 yemek kaşığı bala, 1 çay kaşığı toz şeker koyup karıştırın.Ardından bu karışımla dudaklarınızı birkac dakika ovup ılık suyla yıkayın.
Bir diğer yöntem ise dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş fırçanızla dudaklarınızı biraz fırçalayarak peeling etkisi yaratabilirsiniz.
Unutmamanız gereken önemli husus, kesinlikle peelingden sonra dudak nemlendiricisi kullanmak.
Dudaklarınızı mutlaka nemlendirin.

Peeling başlı başına da dolgunluk verebilir fakat yetmez diyorsanız imdadımıza yine kozmetik ürünler yetişir.

Dudaklarınıza daha dolgun bir görüntü vermek istiyorsanız, dudak makyajına başlamadan önce dudağınızı komple nötrlemeniz gerekiyor.Bir puda veya fırçanızda kalan fondöten yeterli olacaktır.
Daha sonra dudak kalemine geçiyoruz.Dudak kalemiyle dudaklarımıza bir çerçeve çiziyoruz.Biraz taşırmakta sorun yok fakat aşırı taşırırsanız kötü bir görüntü oluşacağını sakın unutmayın.
Dudaklarınızın orta kısımlarına çizikler çizin.Bu sanki dudağınız çatlamıs ya da dudaklarınızın hatlarıymış gibi bir görüntü kazandıracak.
Ardından rujunuzu uygulayın.
Rujunuzu uyguladıktan sonra, hafif bir dudak parlatıcısını dudaklarınızın orta kısmına uygulayın.Bu da dudaklarınız cok dolgunmuş ve dışarı taşmış havası kazandıracak.


Makyajla dudak dolgunlaştırmayı seçenlerdenseniz, dudakların kenar kısmına ruju yoğun, orta kısımlarına ise daha hafif bir şekilde uygulamalısınız.
Benim tavsiyem ise 2 ton kullanmak.Buna biraz da dudak ombresi denilebilir.


Kozmetik ürünlerin dışında dudak dolgunlaştırmanın daha doğal yolları da var.



Bunlardan biri tarçınla dudak dolgunlaştırmak.
Bir tatlı kaşığı toz tarçına, biraz vazelin ekleyip karıştırıyoruz.Ardından bu karışımla dudaklarımıza 1 yada 2 dakika masaj yapıyoruz.Daha sonra dudaklarımızı yıkayıp nemlendiricimizi uyguluyoruz.
Tarçın dudak dolgunlaştırmadaki en etkili yöntemlerden birtanesidir.Fakat uygularken dikkatli olunmalıdır.Dudakta fazla kalması halinde dudaklarınız fazlasıyla şişebilir ve tarçın dudaklarınızı tahriş edip yakabilir.


Bir diğer etkili yöntem ise nane yağı ile dudak dolgunlaştırma.
Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz nane yağını dudaklarınıza uygulayarak çok kısa bir sürede hayalinizdeki dolgun dudaklara kavuşabilirsiniz.
Kullandığınız her yöntem dudaklarınızı yoracağı ve şişireceği için, her işlemden sonra dudak nemlendiricinizi kullanmayı ihmal etmeyin.


Hayalinizdeki dudaklara kavuşmanız dileğiyle...

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER