Blogda Ara

12 Ekim 2018 Cuma

KIRIŞIKLIK KARŞITI TONİK YAPIMI


Cildimizi erken yaşlanmalardan, kırışıklıklardan korumak için neler yapıyoruz?
Piyasada cilt sıkılaştırıcı, yaşlanma karşıtı kremler tonikler ve daha bir çok ürün yer almakta.Peki bunlar ne kadar faydalı?

Yaşlanma karşıtı olarak piyasaya sürülen bir çok ürün cildimizin Ph dengesini bozuyor.O halde neden doğal ürünler tercih etmeyelim?

Cilt bakımında atlanmaması gereken ilk adım nemlendirme, ikincisi ise kesinlikle toniklemedir arkadaşlar.Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra cildinizi sarkmalara karşı koruyacak bir tonik kullanmanız gerekiyor.

Şimdi sizler için seçtiğim doğal tonik tariflerinden bahsedeceğim.

Bunlardan ilki benim de kullandığım çok da faydasını gördüğüm elma sirkesi toniği.
1 ölçek elma sirkesini 3 bardak suya karıştırın.Hepsi bu kadar.Hazırladığınız karışımı ufak bir sprey şişesine koyup her gün kullanabilirsiniz.
Ben sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa kullandım.Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra yüzünüze ve boynunuza bu tonikten uygulayıp nemlendiricinizi kullanabilirsiniz.


Bir diğer tonik tarifi ise Gül suyu toniği.
Gül suyunu kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz böylece çok daha verimli sonuçlar alırsınız.Ama evde hazırlayacak durumunuz yoksa piyasa doğal gül suları da mevcuttur.Kimyasallarla cildinizi bozmak yerine sabah ve aksam olmak üzere günde 2 kez gül suyuyla cildinizi tonikleyin ve farkı görün.Eğer kuru bir cildiniz varsa tonikten sonra yüzünüze uygun bir nemlendirici kullanmayı da ihmal etmeyin.


Evde doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz bir diğer tonik ise Salatalık toniği.
Bunu günlük hazırlamanızı tavsiye ediyorum.Salatalık toniğini 2 farklı şekilde hazırlayabilirsiniz.
Katı meyve sıkacağında yarım salatalığın suyunu sıkabilir ve bunu direkt yüzünüze uygulayabilirsiniz.Bu cildinizi gerdirir ve sıkılaştırır.
Bir diğer yöntem ise; 2 salatalığı halka şeklinde doğrayıp 4 bardak suyun içerisine koyun ve 1 gün bekletin.Toniğimiz kullanıma hazır.
Salatalık cilt için çok faydalı bir besin.Yüzünüzü beslerken aynı zamanda kırısmasını da engeller.
Tonikten sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.


Cildinizin erken yaşlanmasını engellemk istiyorsanız cilt bakımınıza özen göstermelisiniz.Makyajla kesinlikle uyumayın.Ne kadar yorgun olursanız olun, her akşam cildinizi günün tozundan kirinden arındırın, tonikleyin ve nemlendirin.Erken yaşta cilt bakımına başlamanız, ilerleyen zamanlarda faydasını göreceğiniz bir adım.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER