Blogda Ara

28 Ekim 2018 Pazar

DOĞAL MAKYAJ NASIL YAPILIR?


● Doğal makyaj nedir nasıl yapılır?

Doğal makyaj cildinizi daha iyi göstermek ve hiç makyaj yokmuş gibi bir görüntü vermek istediginizde kullanabileceğiniz bir güzellik hilesidir.

Genellikle yaz aylarında tercih edilir fakat her gün makyaj yapmak zorunda kalan ve yapılı bir yüz makyajından hoşlanmayan,çalışan kadınların da kullandığı pratik bir yöntemdir.

Sadece çalışan kadınlar için değil, okula giden ve fazla abartılı bir makyaj tercih etmeyenler için de doğal görünümlü makyaj pratik bir kaçış yoludur.

 ● Peki doğal makyaj nasıl yapılır?

Öncelikle cildimizin temiz ve fresh olduğundan emin olalım.
Unutmayalım ki temiz bir yüzün zaten çok fazla bir işleme ihtiyacı yoktur.
Unutmamamız gereken bir diğer konu ise makyajdan en az yarım saat önce cildimizi nemlendirmemiz gerektiği.Bu adımı kesinlikle atlamamanızı öneririm.

Temiz ve iyi nemlendirilmiş olan cildimize ağır kapatıcılı bir ürün kullanmaktan kaçınıyoruz.
Bunun yerine BB veya CC kremler kullanalım.
BB veya CC hangisini tercih edeceğiniz sizin cilt tipinize bağlı.Burda kendi cildinizi iyi tanıyarak seçim yapmalısınız.
Bu kremleri tüm yüzünüze uygulamak yerine sadece renk eşitsizlikleri olan ya da kızarıklık sivilce lekeleri gibi görünmesini istemediginiz kısımlara uygulayın.
Doğal bir makyaj yapmak istiyorsanız doğal ten renginizden çok fazla uzaklaşmamalısınız.
Yüzünüz boynunuza göre bir kaç ton daha açık ve yoğun kapatıcılı durursa, bu yapay bir görüntüye sebep olacaktır.
Bu sebeple yüzünüzün doğal rengini ve örneğin varsa benlerinizi, çillerinizi kapatmak için çok fazla ürün kullanmayın.
Bırakın görünsünler.Bu sizi daha havalı yapacaktır.

Ten makyajından sonra göz altlarınızdaki yorgunluğu ve morluğu alması için bir kapatıcı kullanmanız gerekir.
Kapatıcınız da yine yüzünüzde kullandığınız kapatıcılar gibi cilt tonunuzdan daha çok açık veya daha kapalı değil, cilt renginize en yakın tonda olmalıdır.
Kapatıcınızı sabitlemek için transparan pudra ile çok hafif üzerinden geçebilirsiniz.
Ama abartıya kaçmamaya özen gösterin.



Cilt renginiz cok fazla açıksa ve bu sizi rahatsız ediyorsa elmacık kemiklerinize çok hafif olacak şekilde allık ya da bronzer uygulayabilirsiniz.
Ölçüyü çok fazla kaçırmamaya dikkat edin.Aksi takdirde bu da sizi doğallıktan uzaklaştıracaktır.

Gözlerinizde bir renklendirme isterseniz içine kalem çekmek yerine, alt kirpik diplerinize grimsi veya açık kahve tonlarında bir far uygulayabilirsiniz.
Burdaki püf nokta ise farın iyi dagıtılması gerektiğidir.
Kirpik diplerine uyguladığınız farın kirpiklerinizle bütünleşmesini sağlayın.Bu size daha doğal bir görünüm kazandıracaktır.


Kirpiklerize cok hafif maskara uygulayabilir veya maskara yerine sadece kirpik kıvırıcısıyla kıvırıp temiz bir maskara fırçasıyla tarayabilirsiniz.
Çok fazla ve kat kat maskara uygulamaktan kaçının.Son zamanlarda çok fazla kullanilan takma kirpikler sizi doğallıktan uzaklaştırıp asolist havasına sokabilir.Bu yüzden kullanacağınız her ürünü doğru ve kararında kullanmalısınız.

Yüzünüzün biraz daha fresh ve aydınlık olmasını istiyorsanız elmacık kemiklerinizin üzerine, burnunuzun ucuna, dudak üstlerine ve kaş altlarına çok az highliter yani aydınlatıcı kullanabilirsiniz.Bunu da çok aşırıya kaçmadan uygulamanızda fayda var.
Highliter yerine beyaz bir göz kalemi de tercih edebilirsiniz, bu da işinizi görecektir.



Son olarak dudaklarınıza renk verirken doğal tonları tercih etmenizi öneriyorum.Nude renklerin olduğu rujlar sizi doğal bir görünüme kavuşturabilir.Fakat yüzünüzde az da olsa bir renk isterseniz, daha kanlı canlı bir görüntü için kırmızı et rengi bir ruju parmaklarınız yardımıyla çok hafif bir sekilde uygulayabilirsiniz.Burda dikkat etmeniz gereken rujlu bir görüntüden kacmanız gerekiyor.Daha çok canlı bir hava katmanız gerekiyor.Ruj tercih etmek istemezseniz hafif renk veren dudak nemlendiricileri de işinizi görebilir.


Doğal makyajınızı bitirirken kaşlarınızda da ufak bir rütuş yapmak isterseniz kendi kaş renginize yakın bir farla boş kısımları abartıya kaçmadan doldurabilirsiniz.

Doğal bir makyaja, yapılı bir saç uygun olmaz.
Saçınızı da ev topuzu dedigimiz şekilde toplayabilir ya da tamamen açık bırakıp salabilirsiniz.
Saçlarınızın kabarmasından şikayetçiyseniz KABARAN SACLARA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ yazıma bir göz atabilirsiniz.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER