Blogda Ara

4 Nisan 2024 Perşembe

SAÇ YIKARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

SAÇ YIKARKEN BUNLARA DİKKAT ETMELİSİN

Saçlarınızı sık sık yıkar mısınız? Saç yıkamak basit bir iş gibi görünse de aslında saçların en çok yıprandığı ve döküldüğü aşama, saçın yıkandığı aşamadır. Özellikle ince telli saçlara sahipseniz duş sırasında saçlarınıza büyük hasarlar veriyor olabilirsiniz. Birçoğumuz aslında saçlarımızı nasıl yıkamamız gerektiğini bilmiyoruz ve bunun sonucunda da saçlarımız kırılıyor, dökülüyor veya canlılığını kaybederek deforme oluyor. Peki saçlarımızı yıkarken hangi hataları yapıyoruz ve bu hataları nasıl düzeltebiliriz?

Saç yıkarken ilk yapılan hata duşta saç taramaktır. Duşta saç taramak saçlarınızın normalden daha fazla dökülmesine ve kırılmasına sebep olabilir. Daha temiz olabileceği düşüncesi ile duşta saç taramak saçlarınıza yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birtanesidir. Eğer saçlarınız dolaşmışsa ve duşta taramadan temizlenmeyeceğini düşünüyorsanız bu büyük bir hatadır. Yapmanız gereken geniş ağızlı bir tarak ile duşa girmeden önce saçlarınızı açmaktır. Böylece saçlarınız kırılmayacak ve daha temiz olacaktır.

Saç yıkarken yapılan bir diğer hata ise şampuanı olduğu gibi saçlara dökmek veya daha fazla şampuan kullanarak saçın daha iyi temizleneceğini düşünmektir. Saçlara çok fazla şampuan uygulamak yanlıştır. Saçlarınızı ıslattıktan sonra bir miktar şampuanı avucunuza alarak köpürtmeli, daha sonra bu köpük ile saç diplerinize masaj yaparak uygulamalısınız. Bu şekilde saçta şampuan kalıntıları da kalmamış ve saçlarınız dökülmemiş olacak. Eğer yağlı bir saç deriniz varsa bu yöntem saçlarınızın yağlanma süresini de oldukça uzatacaktır.

Saç yıkarken krem kullanımı da yine yanlış yaptığımız bir diğer uygulamadır. Özellikle saçın kabarıklığınız alsın diye saç diplerimize uyguladığımız saç kremi, saçın yağlanma süresini hızlandırır ve saçın dökülmesine de sebep olur. Saç kremini saçınızın boylarına uygulamanız daha doğru olacaktır.

Saçı çok fazla sıcak su ile yıkamak da saçlarınıza yapacağınız hatalardan biridir. Saçlar ılık su ile yıkanmalıdır. Sıcak su, saçın parlaklığını aşır ve yağlanma sürecini hızlandırır. Saç derinize de oldukça zararlıdır. Hangi mevsim olursa olsun saçlarınızı mutlaka ılık su ile yıkamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER