Blogda Ara

14 Nisan 2024 Pazar

KARAMEL SAÇ RENGİ

 

EVDE KARAMEL SAÇ RENGİ NASIL ELDE EDİLİR?

Karamel saç rengi nasıl elde edilir? Bu en çok merak edilen sorulardan birtanesidir. Çünkü karamel saç rengini elde etmek oldukça zordur. Kuaföre gittiğinizde karamel saç rengi yerine içerisinde turunculuklar olan bir saç rengi ile koltuktan kalkarsınız. Bunun sebebi ise saçlarınızın zemin rengidir. Bir diğer olasılıkla ise kahve tonları saçlara sahip olursunuz. Oysa karamel saç rengi ne turuncudur ne de kahverengi bir saçtır. Peki karamel saç rengini nasıl elde edebilirsiniz?

Karamel saç rengi kadınların en çok sahip olmak istediği fakat bir türlü doğru tonu tutturamadığı bir saç rengidir. Açık kahve ile balköpüğü arasında kalan güzel sıcak bir tondur. Fakat kuaförler bile bu rengi tutturmakta zorlanır. Bunun ilk sebebi saç zemin renginizdir. Saçlarınızın zemini koyu ise ve açıcı kullanılmasını istemiyorsanız muhtemelen turuncu yansımaları olan bir ton ile kuaförden ayrılırsınız. Ya da saç renginizi saçınızı yakana kadar açtırırsanız saç pigmentleriniz öleceği için ilk yıkamadan sonra saçınızdaki boya çokca akar ve o muhteşem karamel saçlarınız yerini alaca bulaca bir renge bırakır. Saçlarınızın yıpranması da cabası. Peki karamel saç rengini nasıl elde edebilirsiniz?

 
Karamel saç renginin zor elde edilen bir renk olduğunu söylemiştik. Bu rengi elde etmek için öncelikle zemin renginizin bu saça uygun olması gerekir. Eğer saç zemininiz karamel saç rengine uygun değilse elbette açıcı ile bu zemin hazırlanmalıdır. Koyu saç zeminine sahipseniz saç renginizi açtırmalısınız. Aksi taktirde karamel saç rengini tutturamazsınız ve koyu bir kahve tonuna sahip olursunuz. Açık bir saç zeminine sahipseniz işiniz daha kolaydır. Açık zeminde karamel saç rengini kolaylıkla elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken istediğiniz tondaki karamel saç rengi boyayı saçlarınıza uygulamaktır. Rengin daha iyi oturması için 2 hafta sonra aynı renge bir daha boyarsanız harika bir karamel saç rengine sahip olabilirsiniz.

Karamel saç renginin de farklı tonları vardır. Bal karamel, kahve karamel veya altın karamel gibi çeşitli alternatifleri vardır. Burada dikkat etmeniz gereken ten renginize ve saç zemin renginize en iyi uyum sağlayacak karamel rengini kullanmaktır. Eğer kumral veya esmere dönük bir ten rengine sahipseniz bu 3 ton da teninizle harika uyum sağlayacaktır.


Saç zemininiz koyu ise ve karamel tonlarında bir saç rengine sahip olmak istiyorsanız öncelikle saç renginizi birkaç tona kadar açtırmalısınız. Karamel rengi için platine kadar açılmış saçlara sahip olmanıza gerek yok. Saçlarınızdaki koyuluğu kırmanız yeterlidir. elbette burada kullanacağınız karamelin tonu da oldukça önemlidir. Altın karamel tonları için normalden biraz daha açık bir zemine sahip olmanız gerekir. Saçlarınızı açtırdıktan sonra istediğiniz tondaki karamel saç rengi boyasını tüm saçınıza uygulayıp 2 hafta sonra aynı renkle bir kez daha cila yapmanız gerekir. Böylece saç renginiz oturacak ve karamel tonu saçlarınız canlılığını uzun süre kaybetmeyecek. Eğer nasıl cila yapacağınızı bilmiyorsanız EVDE SAÇ CİLASI NASIL YAPILIR? yazımıza göz atabilirsiniz.




Karamel saç rengine sahip olmak aslında çok zor olamayan ama pratikte oldukça zorlayan bir renktir. Karamel saç rengine sahip olduktan sonra bu renkten asla vazgeçemiyorsunuz. fakat karamel saç rengi oldukça dikkat ve bakım isteyen bir renktir. Ayda bir kez saç cilanızı yaparsanız karamelin canlılığını uzun süre muhafaza etmiş olursunuz. Karamel saç rengini evde kendiniz yapabilirsiniz fakat yukarıda bahsettiğim noktalara kesinlikle dikkat etmelisiniz. Saç zemininizi doğru analiz etmeli ve ten renginiz ile en iyi uyum sağlayacak karamel tonunu tercih etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER