Blogda Ara

2 Aralık 2018 Pazar

UZUN VE PARLAK SAÇLAR İÇİN YUMURTA MASKESİ




Yumurtalar D, B ve A vitaminlerinden demir ila proteine ​​kadar çeşitli besinlerle doldurulur. Aslında, yumurtalarda bulunan protein herhangi bir gıdada bulabileceğiniz en yüksek kalitededir. İşte yumurtanın içinde bulunan besinlerin kısa bir özeti:
  • Protein. Büyümeyi teşvik eden saç köklerini besler.
  • Yağ asitleri. Saçınıza parlaklık kazandırır.
  • Potasyum. Kuru ve hasar görmüş saçları iyileştirir.
  • Vitamin A. Saçın kırılmasını önler.
  • Vitamin D. Saç dökülmesini ve saçılmayı önler.
  • B12 vitamini. Saç büyümesini destekler.
  • Kalsiyum. Saç büyümesini destekler ve D vitamini emilimini sağlamak için önemlidir.
Şimdi bu iğrenç 'eww' yüzünü yapmadan önce, saçınızın kalsiyum, protein ve bu diğer besin maddelerine verdikten sonra sahip olabileceğiniz yumuşak hissi ve parlak parlaklığı hayal edin. Saçlarına biraz sevgi göster!

Ev yapımı yumurta saç maskesi nasıl yapılır

Malzemeler :
  • 1 yumurta (özellikle uzun veya kalın saçlar için 2 yumurta kullanın)
  • 1 bardak süt (omuz boyu saçlar için 1/4 veya 1/2 fincan kullanın)
  • 1 Limon 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Ayrıca plastik duş kapağına da ihtiyacınız olacak.
Hızlı ipuçları:
  1. Özellikle çok uzun saçlarınız varsa saçlarınızı çok, çok iyi çok iyi yıkadığınızdan emin olun Do not senin yıkamak için sıcak su kullanmak saçları-bu maskeli yumurta yemek ve saçını ipliklerini etrafına yapışmış yumurta bit pişmiş olacaktır. Soğuk su kullanın ve gerektiği kadar durulayın.
  2. Yumurta karışımından kurtulduktan sonra saçınıza bir çilekli şampuan ile (ya da herhangi bir lezzetli kokulu şampuan) köpürün, böylece tüm yumurta-kokular kaybolur.
  3. Limon suyunu sıkmayın. Saç derisinde yanma hissi verebilir. Limon suyunun 1: 2 oranını yumurta sarısına kadar kullanın.
  4. En az ayda bir yumurta ev yapımı saç maskesi yapmak isteyebilirsiniz. Biliyorum, biraz saçmalık, ama eğer saçınızı güzel yapmaya adamışsanız, buna değer.

Talimatlar:
  1. Önce, saç tipinize bağlı olarak yumurta akı ve yumurta sarısını ayırın. Yağlı saçlar için, sadece bu tarifi için yumurta akı kullanacaksınız; kuru saçlar için sadece yumurta sarısını kullanın. Normal saçlar için tüm yumurtayı kullanın. Kullandığınız yumurtanın bir kısmını temiz bir kaseye koyun ve kalan kısmı (belki de lezzetli bir omletin parçası olarak) atın.
  2.  2-4  yumurtayı bir yumurta çırpıcı ile çırparak karıştırmanızı tavsiye ederim.
  3. Süt ve zeytinyağını  kıvamlı yumurta karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Karışıma limon sıkın - bu da kafa derisine ferahlık verir. İyice karıştırın.
  5. Karışımı kafa derisine masaj yapın, köklerinden saç uçlarına kadar çalışın ve en az 15 dakika bekletin. Bu maskenin gerçekten kirli olduğu için duşta veya lavabonun üstünde durduğunuzdan emin olun. Saçınızı tek kullanımlık plastik duş başlığıyla kaplayın, çünkü her yerde yumurta karışımı damlalarını istemezsiniz. Maskenin 15 dakika boyunca nüfuz etmesini beklerken, bir banyoda / tıraşta ıslanabilir.
  6. Ilık veya soğuk su kullanarak, karışımı saçlarınızdan iyice durulayın, kafa derisinden kurtulmak için saçınızın tüm bölgelerini temizleyin.
  7. Son temizlik için organik bir meyve şampuanı kullanın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER