Blogda Ara

3 Aralık 2018 Pazartesi

AKNE VE SİVİLCELER IÇIN EVDE KOLAY MASKE TARIFLERİ





Akne ve sivilce izlerinden nasıl kurtulurum?

Domates maskesi ile akne ve sivilce izlerinden kurtulmak mümkün mü?

Domates maskesi ne işe yarar?

Domates maskesinin zararı var mı?


Kendi evinizde ve mutfağınızda halihazırda birkaç sivilce tedavisinin olduğunu fark edebilirsiniz Salatalık, yulaf ezmesi, üzüm ve maya gibi yaygın gıdalar ve içerikler, bir yüz maskesine karıştırılabilir ve akne ilaçlarına dönüşebilir. Kendinize ev yapımı bir yüz bakımı yapmak aknenin önlenmesine veya temizlenmesine ve cildin parlak, nemli ve sağlıklı olmasına yardımcı olabilir


Üzüm Temizleyici

Buzdolabınızdan birkaç taze üzüm alın ve kolay bir yüz temizleyiciniz var.İki veya üç üzümü ikiye böldükten sonra eti yüzünüze ve boynunuza sürtün. Soğuk su ile durulayın.


Salatalık temizleyici

Bir küçük salatalık ve 1 bardak yulaf ezmesi karıştırıp bir macun yapın. 1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1 çorba kaşığı karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 30 dakika bekletin ve durulayın.


Salatalık Yüz Paketi
Bu soğutma, yatıştırıcı maske cildinizi pürüzsüz hale  getirecek , ki bu da genellikle akneden gelen sertlik hissi uyandırabilir. Bir bütün salatalık püre, suyu süzün, 1 çorba kaşığı şeker ekleyin ve iyice karıştırın.Yüzüne uygulayın ve 10 dakika bekletin, sonra soğuk suyla yıkayın.


Bal maskesi

Bu maskeyi kullanmadan önce yüzünüzü gözenekleri açmak için ılık suyla yıkayın. Sonra bal uygulayın ve 30 dakika boyunca ciltte bırakın. Balı ılık su ile durulayın; sonra gözenekleri kapatmak için tekrar soğuk su ile durulayın


Yağlı Ciltler için Maya ve Yoğurt Maske
Yağlı cilt akne eğilimli ve bu ev ilaç aşırı yağ azaltmak ve akne temizlemeye yardımcı olabilir. Maskeyi yapmak için, ince bir karışım oluşturmak için 1 çay kaşığı bira mayasını biraz sade yoğurtla birleştirin. Bütün yağlı bölgelere iyice uygulayın ve 15 ila 20 dakika bekletin. Sıcak su ile durulayın, ardından gözenekleri kapatmak için soğuk su kullanın.



Yulaf ezmesi 
Yulaf ezmesi doğal olarak yatıştırıcıdır ve bu basit yulaf ezmesi maskesi de aknenin temizlenmesine yardımcı olabilir. 2 çay kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve bir hamur oluşturmak için yeterli su karıştırın. Yüzünüzdeki macunu pürüzsüz hale getirin ve hafifçe ovalayın. Daha sonra iyice durulayın.


Limon-Yumurta Yüz Maskesi
Bu, herhangi bir cilt tipini arttırabilir her amaca uygun sivilce için ilaçtır Yarım limon sıkın ve suyu bir adet dövülmüş yumurta akı ile karıştırın.Yüzüne uygulayın ve uyurken maskeyi gece boyunca bırakın. Sabah, yüzünü ılık suyla yıka. Çiğ yumurta karışımını ağzınızdan ve gözlerden uzak tuttuğunuzdan emin olun.



Zerdeçal Yüz Maskesi
Güzel bir cilt için, Hindistan'daki gelinlerin geleneksel olarak düğünlerinden önce zerdeçal bir maske kullanması gerekiyor.Bu sivilcelere  çare olması için malzemeler baharat pazarları ve etnik gıda mağazalarında mevcuttur. 1/2 bardak nohut unu ve 2 çay kaşığı her bir zerdeçal tozu, sandal ağacı tozu ve ghee (arıtılmış tereyağı) veya badem yağını birlikte karıştırın ve daha sonra bir macun yapmak için yeterli suyla birleştirin. Uygula ve 5 ila 10 dakika boyunca devam et.Tüm macunu kaldırmak için her iki avuç içi ve parmakla basınçla sürün.Su ile iyice durulayın.
Ev yapımı yüz maskeleri cildinizi canlandırabilir ve aknelerin temizlenmesine yardımcı olabilir - ve tüm bu tarifler kiler ve buzdolabınızda bulunan ortak malzemeleri kullanır. Sivilce eğilimli cildi tedavi etmek için bir veya daha fazla sivilce tedavisini deneyin ve cildinizin nasıl tepki verdiğini görün.


Akne ve sivilceli bir cilt tipine sahipseniz bilmelisiniz ki yüzünüzü daima temiz tutmalısınız. Ayrıca kesinlikle sivilcelerinizi patlatmamalı ve elinizi yüzünüze asla götürmemelisiniz.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER