Blogda Ara

10 Aralık 2018 Pazartesi

ASPİRİNİN HİÇ BİLMEDİĞİNİZ KULLANIM ALANLARI







Aspirinin yararları, ateş, ağrı ve ağrılardan geçici olarak rahatlamayı aşar. Çoğu insan , düzgün bir şekilde alındığında sizi kalp krizi veya felçten koruyabileceğini bilir .

 Ölü cildi eriterek ve cildin üst tabakasının dökülmesine yardımcı olarak, salisilik asit gözenekleri tıkama olasılığını azaltır.

CİLT İÇİN ASPİRİN MASKESİ

Kendi aspirin bazlı cilt maskenizi yapmak için, beş kaplanmamış aspirin hapını ezin ve çeyrek bardak sıcak ve damıtılmış suya bırakın. Karışım macun benzeri bir kıvam geliştirene kadar iyice karıştırın. İsterseniz, bu doğal antibakteriyel nemlendiricinin faydalarından yararlanmak için karışıma bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Karışım cildinizle aynı sıcaklıkta olduğunda, akne veya diğer iltihaplardan etkilenen vücudun herhangi bir bölgesine uygulayın ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayınız.


SAÇ İÇİN ASPİRİN MASKESİ

Nemlendirici özelliklerinden dolayı yüz yıkamasında bulunan aynı salisilik asit de birçok kepek şampuanında bir bileşendir. “Saç derisine şampuanla karıştırılmış aspirin uygulamak kepeğe neden olan ve derideki pul pul dökülmesine yardımcı olan kafa derisi iltihabını azaltmaya yardımcı olabilir ” diyor Zeichner.

Karışımı yapmak için, iki veya üç kaplanmamış aspirini ezin ve saçınızı her yıkamanızda kullanılan normal şampuan miktarına karıştırın. Karışımı saça masaj yaparken kafa derisine odaklanın ve durulamadan önce üç ila beş dakika bekletin.


Sokmaları ve ısırıkları yatıştırır. Zeichner, anti-inflamatuar özellikleriyle aspirinin, kızarıklık, şişlik ve acıyı böcek ısırıklarından azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Sorunlu bir cilt için kullanılana benzer bir aspirin macunu yapın veya kaplanmamış bir aspirini nemlendirin ve birkaç dakika boyunca etkilenen bölgeye uygulayın.







Lekeleri çıkarır. Aspirin içindeki salisilik asit, ter içinde bulunan bileşiklere saldırarak ve onları parçalayarak lekeleri nötralize etmeye yardımcı olur Bir kasede üç adet ezilmiş aspirini ve yarım fincan sıcak suyu karıştırın. Giysinin lekeli kısmını birkaç saat kaseye batırın. Daha sonra, her zamanki gibi gömleği yıkayın. Çözeltiyi uygulayarak ve ellerinizi iyice yıkaması için 15 dakika bekleterek nikotin veya çim lekelerini elden çıkarmak için artık karışımın herhangi birini kullanabilirsiniz.


Bahçenizi büyütür. Aspirin, bitkilerin doğal savunucularını harekete geçirerek ve mantar oluşumunu engelleyerek cildinizde olduğu gibi dışarıda da çalışır. Aynı zamanda büyüme oranını artırır. Bir galon suya kaplanmamış bir aspirin çözün ve tüm iç ve dış mekan bitkilerine püskürtün. Ayrıca taze kesme çiçeklerin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.



Güzel kalın :)

ASPİRİNİN HIÇ BİLMEDİĞİNİZ MUCİZELERİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER