Blogda Ara

6 Aralık 2018 Perşembe

KERATİN NEDİR? KERATİN BAKIMI NASIL YAPILIR?



Keratin, boynuz, tırnak, kıl gibi üstderi ürünü olan yapıları oluşturan proteinli maddenin adıdır.


Keratin Ne İşe Yarar? 


Günümüz saç problemlerinin en başında gelen kırılma, dökülme, uzamama ve işlemler sonrasında saçın yanıp yapısını yeniden onaramaması gibi sorunları sıradan şampuan ve kremlerle onarmak ne yazık ki mümkün olmuyor. Saçlarımız keratin proteinini kaybettikçe ve bu kaybedilen keratin oranında saçlarımıza keratin yüklemesiyapılmadıkça eski sağlığına kavuşması oldukça zor. İşte keratin saça yüklenerek saç problemlerinin toparlanıp kendine gelmesini sağlıyor. Keratin sadece saç problemlerini onarıp tedavi olmasını sağlamıyor aynı zamanda saçların daha güçlü, daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Zamanla hacimlenen saçlar eski doğal yapısına kısa sürede ulaşır. 

Saç bakım ürünleri arasında,  özellikle boyadan yanan veya yıpranan yorgun saçlar için, kesin çözümü sağlayan saf keratin proteinleridir.  Saçlarımıza yaptırdığımız boya, perma, düzleştirme ve röfle gibi saçı yıpratan ve yoran işlemler sonucu saçlarımızın doğal yapısı bozulur ve keratin oranı sıfıra yakın bir değere indiği için saç kendini onaramaz. 

Keratin hangi yiyeceklerde bulunur?

Keratin, en çok lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerde bulunur. Vücudunuzun keratin oranını yükseltmek için bu gıdaları yemeniz gerekir. Keza, karaciğer, balık, yoğurt ve süt, keratin içeren diğer besin kaynaklarıdır.
Keratin üretimini artıran gıdaların meyve ve sebzeler olmasına şaşılmamalıdır. İçeriği itibariyle A vitamini oranı yüksek olan meyve ve sebzeler, keratin yapımında vücuda çok yardımcı olurlar. Meyve ve sebzelerin besin içeriğinin iyi bir göstergesi renginde bulunur. Turuncu renkli olanlar, mango, havuç, patates gibi besinler keratin üretimine yararlı olurlar. Keratin ayrıca ıspanak, yeşilbiber ve kabakta da bulunur. Demirden zengin proteinler, organizmadaki keratin üretimini artırır ve cilt, saç ve tırnak sağlığını iyileştirir. Karaciğer, balık ve yağsız etler vücudumuzun keratin oluşturmasında en büyük yardımcılarımızdır.

önce saçlarınızı bol bol sıcak suyla ve bol bol şampuan kullanarak iyice yıkayın ve köpürtün bu işlemi 3 veya 4 defa tekrar edin. Özellikle bol şampuan kullandığınızda köpürtün ve saçınızda mutlaka 2 veya 3 dakika bekletin sonra tekrar durulayın. Durulama esnasında yine sıcak su kullanın, havluyla saçınızı güzelce ovuşturarak iyice kurutun. Yine saçınızı daha da iyi kuruması için ve saç pullarının açılması için saçınızı önce ılık fön sonra ısısını artırarak daha sıcak bir kurutma makinesiyle ya da fön yardımıyla kurutun.

 Bu esnada saçımızın düz olması keratinlerin yüklenmesinde kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca saça keratinleri yüklendikten sonra saçınızı ıslakken üzerine yatmayın, sarmayın, toplamayın ve bağlamayın. Saç tellerinin birbirine yapışmasın önüne geçmiş olun.  Eğer yapışırsa saçlarınızı tararken saçınız kopabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, asla saçınızı tararken zorlamayın ve öyle bırakın. Tekrar tekrar yıkayın, tekrar tekrar Maske ve Krem sürün yoksa saçınız kayba uğrar.

Tüm bunlara dikkat ettiğinizde keratin yüklemesinden en mükemmel sonucu olarak saçlarınızı eski sağlıklı görünümlere rahatlıkla kavuşturabilirsiniz. Artık bunun için hiçbir engel kalmamıştır.

Ancak yine de şunu unutmayınız ki. Saçınız çok fazla yıpranmışız olabilir. Bu durumda daha fazla keratin yüklemeniz gerektiğini unutmayınız. Yine ayrıca saçınız çok fazla uzun ise yine keratin miktarını saçınızın uzunluğu derecesinde orantılı olarak daha fazla arttırmanız daha fazla keratin yüklemeniz gerektiğini asla unutmayınız.


 "Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır"?

 


1. Saçınızı sıcak suyla ve silikonsuz organik bir şampuanla 2 defa iyice yıkayın ve krem kullanmadan saçınızı havluyla iyice kurutun. İsterseniz saç kurutma makinasıyla da kurumasına yardımcı olabilirsiniz. Saçımızın düz bir şekilde kuruması keratinlerin yüklenmesinde size kolaylık ve fayda sağlayacaktır.
2.Liquid Keratin Serumu saç dipleri hariç tüm saçınıza boya yapar gibi sürün ve kuruyuncaya kadar 5-10 dakikada bir tarakla tarayın. Saçınızın ılık fön yardımı ile düz bir şekilde kurumasına yardımcı olun.
Bu esnada  yani Islak  saçınızda keratinler beklerken saçınızı bağlamayın toplamayın ve sarmayın, ıslakken üzerine asla yatmayın.
3. Kuruyan keratin yüklü saçı, sadece ılık suyla bol su ile durulayın. Havluyla hafifçe fazla suyunu alın.
4. Liquid Keratin Maskeyi hafif nemli saçınıza 15 dakika kadar uygulayın bekletin ve ılık suyla durulayın.
5. Saçta Kalan Liquid Keratin Kremden saç boylarına sürerek, saçı yıkamadan istediğiniz şekli vererek işlemi sonlandırın.
6. Saçınız tam tedavi olana kadar, (acil onarım için 3-4 günde bir veya haftada bir ) seanslara devam edin. Seansları yarıda bırakmayın. Gerektiğinde mutlaka keratin takviyesi yapın saçınızı Keratine doyurun.
7. Saçınız kuru sert ve mat ise keratin yağını maske ile beraber kullanın. Keratin yağını kuru veya ıslak saçınıza sürün, 1-2 saat beklettikten sonra keratin maskeyi uygulayarak 15 dakika daha saçınızda bekletin ve duralayınız.

Tercihe göre keratin maskesinden sonra da keratin yağının nemli saçınıza hafifçe sürerek hiç yıkamadan saçta kalan bakım yapabilirsiniz bu saçınızı gün boyu daha nemli daha parlak ve ipeksi bir görünüme kavuşturacaktır.
 İsteğe göre saçta kalan Liquid Keratin saç kremini kullanın ve kremi durulamadan işlemi tamamlayınız.


Güzel kalın :)

1 yorum:

  1. Mükemmel bir bakım özellikle saç dökülmesi ve çıkarmasında harika

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER