Blogda Ara

16 Aralık 2018 Pazar

SAÇLARINIZ 1 HAFTADA UZASIN !

    

   Saçlarınızı nasıl hızlı uzatırsınız?

  Saçlar nasıl uzar?


SAÇLAR NASIL HIZLI UZAR?

Saçlarınızı daha hızlı büyütmenin yollarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz!

Saç büyümesi oranımız genetik, aşırı şekillendirme ve düşük demir sayısı gibi şeylerin birleşiminden etkilenmekte ve zorlu bir iş olabileceğini teşvik etmektedir.

SAÇ NE KADAR HIZLI BÜYÜR?

Saçların nasıl daha hızlı büyüdüğünü öğrenmeye başlamadan önce, doğal olarak ne kadar hızlı büyüdüğüne karar vermelisiniz,  böylece ne bekleyeceğimizi anlayabiliriz.

Saçlar ayda ortalama 0,50 inç (1,25 cm) büyür. Bu, ortalama insanın yılda 6 inç saç uzamasını beklediği anlamına gelir.

Saçlarınızın büyüdüğü hız, hem genetik hem de folikülünüzün şekline bağlıdır - Asya kılları ortalama olarak Kafkas ve Afrika saçlarına kıyasla en kalın ve en kaba saçlardır. 
Saçlar ayda ortalama 0,50 inç büyür, ki bu çok gibi geliyor, değil mi? Öyleyse neden hiç böyle hissetmiyoruz?

Kötü beslenme ve saçınıza iyi bakmamak, bölünmüş uçlara ve kırılmalara neden olabilir.

1.Hepimiz muhteşem görünümlü saçlar istiyoruz, ama asla saç sağlığına zarar vermemeliyiz.
Her gün ısı aletlerini kullanıyorsanız - ister sıcak ütüler olsun, isterse saç kurutma makinesi olsun - kesmeye çalışın. Isı saçlarınızı zayıflatabilir, bu yüzden sadece dönüşümlü olarak veya ısı olmadan ekstra bir gün bile saçınızın durumunu önemli ölçüde artırabilir.


Isı kullanmanız gerekiyorsa, saçları nazikçe kurulayın ve yaklaşık% 60 oranında kuruyana kadar saçınızı kurutun ve ardından saç kurutma makinesini orta bir ortamda kullanın.


2.Sağlık ve güzelliğin çoğunda olduğu gibi, diyet sadece durumdaki değil, saçınızın büyüme hızınızda da büyük bir rol oynar.

Vitaminler, mineraller ve proteinlerden yoksun bir diyet, saçlarınızı hızlı bir şekilde büyütmek için hiç olmadığı kadar zorlaştıracaktır


3.Yanlış ürünler

Saç ürünleri söz konusu olduğunda, bazen daha az daha fazladır. Bazı kremler saç sağlığına gerçekten fayda sağlayabilir ve bunu büyütmelerine yardımcı olabilirken, diğerleri de iyiden daha fazla hasara neden olur.
Saçlarınızdaki hiçbir şeyi kullanmayın - sert kimyasallar kuruyacak ve saçların büyümesini engelleyecektir.


4. Sıkı saç modelleri

Sıkı ponytails ve yüksek çörekler hoş görünebilir, ancak saç sağlığımıza ciddi zarar verebilirler.
Kabarcıklar saçları kavrar, sürtünmeye ve sürtünmeye neden olabilecek hasarlara yol açabilir - hepimiz, daha önce kıymetli saçlarımızla kaplı olanı bulmak için bir tane çıkardık. Saçlarınızı her seferinde bir kez takmak hiç de önemli değil, ama her geçen gün aynı şekilde olmak, zamanla hasara neden olacaktır.
Örgüler saç sağlığınızı korumak isterlerse dikkatli bir şekilde yapmak için başka bir şeydir - çok sıkı bir şekilde yapılırsa, saçı fiziksel olarak köklerden uzaklaştırabilir ve bölerek saçın zayıflığına ve folikül hasarına neden olabilir.


5. Hormonal dengesizlik

Tiroid ile ilişkili bozukluklardan strese, menstürasyona ve ergenliğe kadar her şey saçlarımızı etkileyen hormonlarda bir değişikliğe neden olabilir.
Östrojen ve progesteron, saç büyümesini destekleyen spesifik hormonlardır, androjen ve testosteron ise bunu cesaretlendirir.Bu hormonlar dengesiz hale geldiğinde, saç telogen fazına zorlar ve saç dökülmesine ve incelmesine neden olur.


Saçlarınız nasıl daha hızlı büyür?

1. Protein ve Biotin açısından zengin besinler tüketin



 enerjiyi gıdaya dönüştürmek için gıdaya yardımcı olan B-kompleksi vitamin grubunun bir parçasını oluşturur. Aynı zamanda proteinlerin yapı taşları olan yağların, karbonhidratların ve amino asitlerin metabolizmasında da yardımcı olur.

Daha önce tartıştığımız gibi, saç, protein hücrelerinden oluşan folikülün kökünden büyümeye başlar. Daha hızlı saç büyümesi için, protein yapı taşlarını kolaylaştırmak amacıyla hem Biotin hem de protein açısından zengin bir diyet yemelisiniz.
Günlük önerilen Biotin ödeneği, bir ek formda alarak elde edebileceğinizden emin olabileceğiniz 30 mikrogramdır. Tercih ederseniz, Biotin'de doğal olarak yüksek yiyecekler yiyebilirsiniz. Bu, daha güçlü tırnaklar ve kirpikler gibi pek çok başka vücut artırıcı yararları da vardır.
İşte saç büyümesini teşvik edecek Biotin ve protein açısından zengin gıdaların bir listesi:
  • Badem, Fıstık, Ceviz ve Ceviz
  • Yumurtalar (yumurta sarısı en yüksek Biotin konsantrasyonlarından birine sahiptir)
  • Süt ve Peynir
  • Somon ve sardalya
  • Avokado

2.inversiyon yöntemi

İnversiyon Yöntemi haftada bir saç büyümesi elde ettiğini iddia ediyor ve herkes için işe yaramayacak olsa da kesinlikle denemeye değer.
Yöntem:
  1. Saçlarınızı, sonuçları etkileyebilecek uçları çıkarmak ve parçalara ayırmak için kırpın.
  2. Saçlarınızı ölçün, böylece sonuçlara göre karşılaştırabilirsiniz.
  3. Bir sandalyeye, kanepeye ya da yatağın ucuna oturun ve başınızı bacaklarınızın arasına asın. 
  4. Unutmayın:  'İnversiyon', kalbinizin başınızdan daha yükseğe konumlandırıldığı zamandır. İnversiyon pozları ve burkulmaları, yoga uygulamalarında yaygın olarak bulunur ve gerçekleştirmek için güvenlidir, ancak baş döndürücü veya hafif başlı bir şekilde hemen durduğunuzu hissederseniz.
  5. Saç diplerini 5-10 dakika masaj yapmak için parmak uçlarınızı kullanın. Sürekli olarak masaj yapmak için bir zamanlayıcı kullandığınızdan emin olun.
  6. Yöntemi güçlendirmeye yardımcı olabilir ve saçlarınıza masaj yaparken Hindistan cevizi Yağı, Zeytin Yağı veya Argan Yağı gibi doğal bir yağ kullanarak yoğun bir nemlendirici bakım uygulayabilirsiniz. Eğer yapabilirseniz, bir duş kapağında gecede bırakın. 
  7. Yağı kullanmak zorunda değilsiniz, ancak bu durum size yardımcı olacaktır, böylece saçlarınız her zamankinden daha güçlü ve parlak olacaktır.
  8. Yedi gün boyunca her gün tekrarlayın, ardından tekrar etmeden önce bir ay bekletin.

3. saçı soğuk su ile durulayın



Pek fazla insan bilmez, ancak sıcak su nem saçlarını keser ve saç tellerini zayıflatır ve kırılmaya daha duyarlı olur. Hasarı önlemek için saçlarınızı ılık suyla yıkadığınızdan ve kesinlikle sıcak veya kavrulmadığından emin olun.

Sıcak su foliküllerin açılmasına neden olur ve kafa derisini iyice temizlemenizi sağlar. Bununla birlikte, saç dökülmesini ve kıvrılmayı azaltmak için tekrar kapatmak üzere soğuk su ile bitirmek önemlidir. 
Bu tek adım saçınıza çok büyük bir fark yaratarak daha hızlı büyümesine ve daha az düşmesine yardımcı olur.

4. Saçları serbest bırakın

 Isının saçımıza zarar verdiği gerçeğinden kaçmıyoruz. Sadece ısıyı hissedemediğimizden, bu bizim saçlarımızı etkilemeyeceği anlamına gelmez - sonuçta, aslında onu ütülüyorsunuz.
 Saçlarınızı daha hızlı büyümeye teşvik etmek istiyorsanız, yapılacak en iyi şey doğal kalmasıdır. Bu, havanın kurumasını önlemek, şekillendirmekten kaçınmak ve onu gevşek bir şekilde bırakarak ya da düşük saç modellerinde bağlamanız anlamına gelir.

5. Vitamin ve minerallerinizi alın

Diyet, içimizde olduğu gibi dışarıdaki bizim için de önemlidir. Protein ve Biotin açısından zengin gıdaların yanı sıra, mümkün olduğunca çok sayıda vitamin ve mineral elde etmek de önemlidir.
  • Ispanak, saçınızın büyümesi için özellikle önemli bir sebzedir. Protein ve A ve C vitaminleri yüksek olduğundan, vücudunuzun saç derisini nemlendiren sebum üretmesi gerekir. Bu vitaminlerdeki bir eksiklik kırılgan saçlara ve hatta saç dökülmesine neden olabilir, bu nedenle diyetinizde bol miktarda ıspanak yediğinizden emin olun.
  • Brokoli, saç sağlığı için yiyebileceğiniz en iyi yeşillerden biridir. Vitamin A ve C'nin yanı sıra güçlü saçlar için gerekli olan temel B vitaminlerini de içerir. Brokoli içerisindeki antioksidanlar, özellikle de C vitamini, serbest radikalleri ortadan kaldırarak saç dökülmesini önleyerek daha sağlıklı ve daha kalın saçlara katkıda bulunur.


Saç büyümesi için ev ilaçları

Diyetinizin yanı sıra belirli saç ürünlerini kullanmanın yanı sıra, saçların büyümesi için saç sağlığı üzerinde büyük bir etki yaratabilecek ve uzun ve güçlü olmaları için cesaretlendirecek birkaç ev tedavisi de vardır.

1. Hindistan Cevizi Yağı

İnversiyon Metodu bölümünde hindistancevizi yağına kısaca değindik ve şimdi bu muhteşem doğal ürüne daha detaylı bakmanın zamanı geldi.
Ağırlıklı olarak daha küçük orta zincirli yağ asitlerinden oluşan hindistancevizi yağı, saçları diğer birçok klimadan daha derin ve çabuk nüfuz eder ve% 100 doğal olduğundan, herhangi bir zarar vermeden istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı'nın faydaları ;
  • Saç köklerinin derinlerine nüfuz ederek saç büyümesini uyarır.
  • Kuru saçlar için inanılmaz nemlendirme sağlar.
  • Saçlara parlaklık katar.
  • Saçlarınızdaki protein kaybını azaltır - bunu yapmak için tek yağ.
  • Kaşıntılı veya pul pul saç derisini yatıştırmak için anti-bakteriyel özellikler içerir.

2. Vazelin

Vazelinbanyo dolabında herkesin sahip olması gereken bir şey - sadece kuru cildi ve dudakları tedavi etmek için değil, aynı zamanda saça faydalı olabilir.

Unutmayın, saçlar Anagen sahnesinden geçtikten sonra artık besin kaynağı yoktur. Bu, ekstra besin sağlamak için daha da önemli olduğu anlamına gelir.


Saçları iyi bir şekilde nemlendirmek ve parçalanmayı önlemek için doğrudan saçın ucuna uygulayabilirsiniz ya da daha yoğun bir tedavi için kafa derisine uygulayın, masaj yapın.


3. Aloe Vera

 Aloe vera, çeşitli ev ilaçları için kullanılabilen hem soğutma hem de rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Saçlarımızla ilgili olarak, aloe vera güçlendirme ve onarımı kolaylaştırabilir, saçların büyümesini kolaylaştırabilir, derin temizliği ve kaşıntılı bir saç derisini sakinleştirebilir, bunların hepsi saç sağlığını iyileştirir ve muhteşem kilitlenme şansınızı artırır.

Saç derisine aloe vera uygulayın ve saça masaj yapın. Yıkamadan önce bir saat bekletin.


4. hint yağı ile uzun saçlar

Hint yağı , saçlarımıza fayda sağlayan başka bir bütçe güzellik ürünüdür. Antifungal ve antibakteriyel özellikleri kafa derisi için özellikle yararlıdır; vitaminler, mineraller, proteinler ve yağ asitleri ise kılların büyümesine yardımcı olur.

Hint yağını nemli (ıslak olmayan) saçlara uygulayın ve birkaç saat ya da ideal olarak bir gece boyunca bırakın.




1 yorum:

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER