Blogda Ara

22 Aralık 2018 Cumartesi

EGZAMA VE KAŞINTIYA SON !




Kuru cilt, ter, kaba çamaşırlar, alerji ve stres gibi birçok şey egzamaya neden olabilir. Derinin egzamadan etkilenen bölgeleri kuru, kırmızı ve iltihaplanır.
Neyse ki, egzamayı cildinizi yatıştırıp yumuşatan ev ilaçları var.
Cildinizi nemli hale getirdiğinizden emin olun ve yalnızca çamaşır deterjanlarını ve yumuşak ve boya veya parfüm içermeyen diğer ürünleri kullanın. Nefes alabilen kıyafetler giymeniz ve stres seviyenizi düşürmeniz de önemlidir.


Egzama Ev Kaşıntı Giderici için Çözümler

Egzama kaçağınız olduğunda, rahatlamak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.

1.) Balık Yağı

Balık yağı, diyetinizde omega-3 yağ asitleri elde etmenin başka bir etkili yoludur. Haftada birkaç kez somon gibi yağlı balıkları yiyemiyorsanız, balık yağı takviyesi yapılır. Balık yağı keten tohumlarında bulunmayan DHA'lar ve EPA'lar içerir.

2.) Keten tohumu

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir diyet yemek cildiniz için çok faydalıdır. Keten tohumu, omega-3'leri tüketmenin vejetaryen dostu bir yoludur ve balık yağının aksine, keten tohumu, kuru cilt ve iltihaplanmayı azaltan sağlıklı yağ asitleri bakımından zengindir.

3.) Zerdeçal

 Zerdeçal egzama bozulmalarını iyileştirmeye yardımcı olur çünkü antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bir zerdeçal takviyesi almak ya da zerdeçal ile baharatlı yiyecekleri bol yemek iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve iyileşmeyi hızlandırır.

4.) Salatalık

İnce dilimlenmiş organik salatalığı doğrudan egzamıza koyun ve her gün iki saat kadar beklemelerini sağlayın. İşlem boyunca salatalık dilimlerini, soğumaya başlarken soğuk dilimlerle değiştirin. Bu kuru cildinize nemi geri kazandırır, iltihaplanmayı azaltır ve zararlı toksinler çıkarır.

5.) Papatya

Bir bardak papatya çayı demleyin ve güçlü olduğundan emin olmak için 20 dakika boyunca dik olarak bekletilir. Demlenmiş çayı egzamınıza pamuk topla uygulayın. Papatya da krema şeklinde kullanışlıdır. Çalışmalar papatya cildin yatıştırıcı olduğunu ve anti-enflamatuar kremlere benzer bir rahatlama sağladığını göstermektedir.

6.) Hindistan Cevizi Yağı

Organik hindistan cevizi yağı , egzama için faydalıdır çünkü cildi iltihaplı ve kaşıntılı olduğunda yatıştırıcı antibakteriyel, antimikrobiyal, antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir.Organik hindistan cevizi yağının birçok şaşırtıcı kullanımı vardır, çünkü çeşitli virüs enfeksiyonlarını tedavi etme yeteneğine sahip olan laurik asit içerir. Laurik asit, mantar, bakteri ve virüs gibi şeylere karşı savaşan monolaurine dönüşür.
Hindistan cevizi ayrıca kaprilik asit, kaprik asit ve E ve K vitaminlerini içerir. Bu vitaminler, kaşıntı ve dökülmeyi azaltmaya yardımcı olan ve daha fazla enfeksiyonu önleyen kırık cildi besler ve iyileştirir.

7.) Sebze Kısalma

Ciddi salgınlar için kuru cildin yenilenmesine ve iyileşmesine yardımcı olmak için kalın bir kat sebze kısalması kullanılabilir. Salgınınıza kalın bir tabaka sebze kısalması uygulayın ve alanı plastik sargı ve tıbbi bantla izole edin.


Bu ev ilaçlarının hepsinden, yardımcı olacak bir şey bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı başlamak için harika bir yer çünkü ucuzdur ve etkilenen bölgelere topikal olarak kolayca uygulanabilir. Çabucak emer ve cildinizin daha fazla nem almasına ve iltihaplanmayı azaltmasına yardımcı olmak için her gün ve gece kullanılabilir.

Sağlıklı kalın :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER