Blogda Ara

18 Haziran 2024 Salı

HIZLI SAÇ UZATAN YAĞ KARIŞIMI

 

HIZLI SAÇ UZATAN YAĞ KARIŞIMI

Saçlarınız hızlı uzar mı? Birçok kadının ortak problemi saç uzamasının yavaş ilerlemesidir.
Bu çoğu zaman normal olmakla beraber bazen de saçlarımıza verdiğimiz zararlardan kaynaklı olabilir. Eğer saç uzama periyodunuz uzun sürüyorsa öncelikle bir doktora danışıp kan değerlerinize ve vitaminlerinize baktırın.

Saçlarınız uzamıyorsa ve problem içerden kaynaklı değilse ozaman artık dışarıdan müdahale edebilirsiniz. Saç uzamasını sağlamak için öncelikle yapmanız gereken saça zarar veren kimyasallara bir süre ara vermektir. Sadece kimyasallar değil aynı şekilde saça ısı veren şekillendiricilerden de uzak durmalısınız. Saçlarınızın hızlı uzaması için yoğun bir bakım sürecine girmelisiniz. Saçlarınızı uzatmak için haftalık ve aylık bakım rutinleri ayarlamalısınız. Onlarda birtanesi de şimdi tarifini vereceğimiz yağ bakımıdır.

Saçlarınızı hızla uzatacak yağ karışımı tarifi;

*7-8 damla biberiye yağı
*4-5 damla nane yağı
*3 yemek kaşığı çörek otu yağı
*1 yemek kaşığı tatlı badem yağı
*2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
*2 yemek kaşığı hint yağı
*1 yemek kaşığı jojoba yağı
*1 yemek kaşığı aloe vera yağı

Yağları verilen miktarlarda bir kaba yada sprey şişesine alın ve iyice karıştırın. Daha sonra bu hazırladığınız yağ karışımını diplerden uçlara doğru uygulayın. Diplere uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla iyice masaj yaparak yedirin. Yağ saçta 3-4 saat kalsa yeterli fakat en iyi verimi almak için geceden uygulayıp sabah yıkayabilirsiniz.

Bu maskeyi haftada bir ya da iki haftada bir yapmanız yeterlidir. Saçlarınızın durumuna ve ihtiyacına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER