Blogda Ara

27 Eylül 2022 Salı

EVDE BİTLERE DOĞAL ÇÖZÜMLER


EVDE BİTLERE DOĞAL ÇÖZÜMLER

 Baş bitinden bıktınız mı? Saç biti, kafa derisi ve saç üzerinde yaşayan ve kafa derisinden alınan kanla beslenen küçük parazitlerdir. Bit bulaşmış bir kişiyle temasa geçerseniz veya tarak, havlu gibi kişisel bakım ürünlerini paylaşarak bile bit alabilirsiniz. Bu parazitler hızla çoğalır ve kafa derisinde kırmızı şişliklerin yanı sıra kaşıntı hissine neden olarak durumu daha da kötüleştirir. Saçlı deride hızla çoğaldıkları için bit parazitlerini tarayarak yok etmek yorucu ve yavaş bir süreç olduğundan çok zorlaşır.Saç bitinden kurtulmak için kullanabileceğiniz bazı ev ilaçlarını sizinle paylaşıyoruz.


Vazelin 

Saç bitlerinden kurtulmanın en pratik yolu petrol jölesi kullanmaktır. Yapmanız gereken tek şey, kafa derisine kalın bir tabaka petrol jölesi uygulamak ve gece boyunca bırakmak. Başınızı bir havlu veya duş başlığı ile örtün. Sabahları petrol jölesini çıkarmak için biraz bebek yağı kullanın. Bitleri gidermek için saçınızı iyice tarayın. Daha sonra saçınızı yıkayın. Bitlerden kurtulmak için bu yöntemi birkaç gece kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı ve kafur karışımını kullanabilirsiniz, çünkü yağ bitleri boğar ve anti-paraziter özellikleri nedeniyle kafur onları öldürür. İki yemek kaşığı hindistancevizi yağı ve bir yemek kaşığı ezilmiş kafuru karıştırın ve bu macunu saç derinize uygulayın. Bir gecede bırakın ve ertesi sabah yıkayın. Bitlerden kurtulmak için bu saç maskesini haftada yaklaşık üç kez kullanın.


Tuz ve sirke 

Tuz ve sirke kullanmak, saç bitlerini yok etmek için tüm nemin alınmasına yardımcı olacaktır. Çeyrek fincan tuz ve çeyrek fincan sirkeyi karıştırın ve püskürtme ağızlı bir şişeye dökün. Çözeltiyi saçınıza nazikçe püskürtün, başınızı bir duş başlığıyla örtün ve yaklaşık iki saat bekletin. Saçınızı yıkayın ve şekillendirin. Daha iyi sonuçlar almak için bunu her üç günde bir tekrarlayın.


Sarımsak 

Sarımsak, bitleri boğabilecek gerçekten güçlü bir kokuya sahiptir. Yaklaşık 10 diş sarımsak kullanın ve ondan bir macun yapın. Üzerine limon suyu ekleyin ve ardından kafa derisinin her yerine iyice uygulayın. Bu macunu yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından sıcak suyla yıkayın. Bitlerden kurtulmak için bunu haftada bir kez kullanın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER