Blogda Ara

25 Ağustos 2019 Pazar

VARİSLERE NE İYİ GELİR?

       

         VARİSLERE NE İYİ GELİR? 

Varislere ne iyi gelir?


       VARİSLER NEDEN OLUR?

 Varisli damarlar, cilt yüzeyinin hemen altında görünür.Bu durum vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir, ancak varisler genellikle bacaklarda bulunur.

 Bacak damarları yer çekimine karşı çalışması gerektiğinden, varis damarları bacakta en yaygın olanıdır.Ayakta durmak bacak damarlarındaki basıncı arttırır ve bunun sonucunda varisler ortaya çıkabilir.

 Varis Nedir? 

Varis nedir? Varis olduğunu nasıl anlarım?
Eğer; 
Bacaklarda yanma veya zonklama hissi
Geceleri daha belirgin olabilen kas kramları
Ayak ve ayak bileklerinizde şişlik varsa bu varislerinizin olduğuna işarettir.Ilk yapmanız gereken elbette bir doktora görünmek olmalıdır.

 Varisli Damarlar için Tedaviler

 Varisli damarlarınız varsa ve evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri arıyorsanız şunlar işinize yarayabilir;


1- Egzersiz; Düzenli egzersiz bacaklarda daha iyi kan dolaşımını tesvik eder, bu da damarlarda toplanan kanın ilerlemesine yardımcı olur.

Hafif egzersizler baldır kaslarının aşırı zorlanmadan çalışmasını sağlar.Etkili, hafif egzersizler şunlardır;
●Yüzme
●Yürüme
●Bisiklet sürme
●Yoga


2- Varis Çorapları ; Varis çorapları çoğu eczaneden temin edilebilir ve bacaklara baskı uygulamaya yardımcı olur.Bu, kanı kalbe doğru hareket ettirmek için kaslara ve damarlara yardımcı olur.

3- Bitkisel Tedaviler; At kestanesinde bulunan özler ağrıyı azaltmak için faydalı olabilir At kestanesi özünü diğer taşıyıcı yaglarla seyreltip varisli bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Çam kabuğu ekstresi Fransız deniz çamından gelen mükemmel bir damar ilacıdır.iltihabı ve varikoz damarları gözle görülür biçimde azaltan yüksek miktarda fenolik asit içerir.Çam kabuğu ekstresi ayrıca dolaşımı iyileştirir ve damar duvarlarının elastikiyetini ve gücünü arttırırken bacak kramlarını ve varisli damarlarla ilişkili ağrıyı azaltır.



4-Domates İle Tedavi; Bu tedavi yöntemini tercih edecekseniz, önceliğiniz yeşil domates olmalıdır.Eğer yeşil domates bulamıyorsanız kırmızı domates ile de bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Yapılışı;

İşe domatesleri dezenfekte etmek ile başlayın.Sirke veya kabartma tozu ile güzelce yıkadıktan sonra dilimlere ayırın ve bacaklarınızın varisli bölgelerine uygulayın.Ardından domatesler varisli bölgelerde kalacak şekilde streç ile sarın.Belirli bir bekleme süresi yoktur.

Önemli= Bacaklarınızda güçlü bir kaşınma ve yanma hissederseniz domatesleri çıkarıp soğuk su ile durulayın.


5- Beslenme ; Tuzlu ve sodyum bakımından zengin yiyecekler vücudun suyu tutmasına neden olabilir, bu nedenle tuzu azaltmak, suyun tutulmasını en aza indirecektir.

Potasyum içeriği yüksek besinler;
● Badem ve Antep fıstığı
● Mercimek ve beyaz fasulye
● Patates
● Yapraklı sebzeler
● Somon ve ton balığı gibi balıklar

Lifli besinler bağırsakların hareketini sürdürmeye ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Lif içeriği yüksek besinler;
● Fındık, tohumlar ve baklagiller
● Yulaf buğday ve keten tohumu
● Tahıl gıdaları

Fazla kilolu kişilerin varikoz damarları yaşama olasılığı daha yüksektir.Bu nedenle fazla kilolardan kurtulmak damarlardaki baskıyı azaltabilir.

6-Flavonoid Tüketin; Flavonoidler kan dolaşımını iyileştirir ve kanın akmasını sağlar.Bu da kanın damarlarda toplanmasına, dolayısı ile de varsilerin oluşmasına engel olur.Ayrıca atardamarlardaki kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Flavonoid İçeren Besinler;
●Soğan, dolmalık biber, ıspanak ve brokoli dahil sebzeler
● Narenciye, üzüm, kiraz, elma ve yaban mersini
● Kakao
● Sarımsak

7- Çok Dar Giyinmeyin; Dar giysiler giymek kan dolaşımını azaltabilir.Topuklu ayakkabılar yerine de düz ayakkabılar tercih etmelisiniz.


8- Bacakları Dik Tut; Bacakların yüksek tutulması ideal olarak kalple aynı veya üstünde olması, dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olacaktır.Bu, bacak damarlarındaki basıncı azaltır ve yer çekimi kanın tekrar kalbe geri akmasına yardımcı olur.


9- Masaj; Etkilenen bölgelere hafifce masaj yapmak, kanın damarlar boyunca hareket etmesini sağlamaya yardımcı olabilir.Ancak damarlara doğrudan baskı yapmaktan kaçınmak çok önemlidir, çünkü bu hassas dokulara zarar verebilir.


10-Hareket Edin; Uzun süre oturmaktan kaçının.Bir iş için uzun süre oturmanız gerekirse kanın akmasını sağlamak için sık sık kalkıp hareket etmelisiniz.



Ciddi varisli damarlarınız varsa ve şiddetli ağrılar yaşıyorsanız, önceliğinizin doktora görünmek olduğunu unutmayın.

2 yorum:

  1. Varis olayı günümüzde ciddi ciddi problem haline gelmeye başladı. Domates ile tedavi şeklini ilke defa duydum. Paylaşım için teşekkürler. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba bloğunuz çok hoş sizde benim bloğumu değerlendirir misiniz acaba
    https://2020filmizle2020.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER