Blogda Ara

16 Ağustos 2019 Cuma

ERGENLİK SİVİLCELERİ



           ERGENLİK DÖNEMİ
    ERGENLİK DÖNEMİ SİVİLCELERİ






Cilt bakımına her ne kadar 20'li yaşlarda başlanıyor olsa da, bir çoğumuz ergenlik döneminde karşılaştığımız akne ve sivilcelerden dolayı kozmetik reyonlarına hızlı bir giriş yapıyoruz.Bilinçsizce başladığımız cilt bakım serüvenimizin yanlış olduğunu 20'li yaşlara geldiğimiz zaman farklı cilt problemleriyle karşılaşınca anlıyoruz.
Ergenlik döneminde cildimizi tanımadan elimize geçen her ürünü kullandığımız için ileriye dönük hasarlara sebep olabiliyoruz.
Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, ergenlik döneminde yaşadığınız cilt sorunlarını genel olarak herkes yaşıyor.Bu dönemi kalıcı hasarlar bırakmadan atlatmanın tek yolu da, bunun geçici olduğunun bilincinde olmaktır.
Sivilceleriniz mi var? Olabilir.Bu doğal bir süreç.Sivilceleriniz zamanla sönecektir.
Yine de bunu çok dert ediyorsanız, onları yaşınıza uygun olmayan ağır fondötenlerle ya da cilt tipinize uygun olmayan çok sert ürünlerle kapatmak yerine, daha doğal içerikli hafif ürünlerle tedavi edebilirsiniz.

"DİŞ MACUNU SİVİLCELERİ KURUTUR MU?"

Ergenlik döneminde gençlerin en sık yaptığı hatalardan birtanesi de cildine cilt ile alakası olmayan ürünler kullanmasıdır.
Bunlardan birtanesi kesinlikle diş macunu.
"Diş macunu sivilceleri söndürür mü?"
"Diş macunu sivilceleri kurutur mu?"
Kesinlikle hayır...
Cildinize sürdüğünüz diş macunu gibi ağır ürünler,ileriki dönemler de size sivilce izleri ve çukurlaşma olarak geri dönecektir.Ve 20'li yaşlara 30'lu yaşlara gelindiğinde, artık farklı bir cilt problemine sahip olmanıza sebep olacaktır ki emin olun, bunlar kozmetik ürünlerle telafi edemeyeceğiniz problemlerdir.

SİVİLCELERİNİZİ SIKMAYIN !

Sivilcelerinizi kesinlikle sıkmayın.Bu sizi sivilcelerden kurtarmayacak, aksine daha fazla sivilce oluşumuna sebebiyet verecektir.

AĞIR KAPATICI FONDÖTENLER KULLANMAYIN !
Ağır kapatıcılığı olan fondötenler veya pudralar sivilcelerinizi o an için kamufle edebilir, fakat cildiniz hava almayacağı için birkaç gün sonra çok daha fazla sivilce oluşmasına sebep olacaktır.


"SADECE SABUN KULLANIYORUM!"

Yağlı bir cilt tipine sahipseniz ve "ben sadece sabunla yıkıyorum ama halâ sivilcelerim var" diyorsanız, o sabunun içeriğine bir göz gezdirmenizi istiyorum.Çünkü yağlı cilt tipine sahip insanlar, içeriğinde yoğun krem bulunduran ürünlerden uzak durmalı.Üzerinde yazan "Pamuk gibi bir cilt için" yazısına aldanmayın.Evet yüzünüzü yumuşatacak hatta yoğun bir nem de verecek.Ama aynı zamanda sivilcelerinizi de arttıracaktır.

KULAKTAN DUYMA YÖNTEMLERİ DENEMEYİN !

"Benim de aynen böyleydi, sonra limon kolonyası döktüm geçti" gibi cümlelere aldırmayın.Ergenlik dönemindesiniz ve sivilceleriniz olacaktır.Tabi ki istisnalar var, tabiki bu dönemi bir kaç sivilce ile atlatan var.Fakat bu, sizin de bu şekilde atlatabileceğiniz anlamına gelmiyor.Her duyduğunuzu denemeyin.

"ÇOK ÇİRKİNİM!"

Hayır değilsiniz.Çirkin değilsiniz.2 sivilce ile de çirkin olmayacaksınız.Cildiniz çok taze ve çok güzel.Aynalara küsmeyin.Sivilceleri tetikleyen şeylerden birinin stres olduğunu unutmayın.Bunu ne kadar dert ederseniz, sivilceleri okadar kalıcı hale getirirsiniz.

PEKİ NE YAPACAĞIZ?

Öncelikle bunun geçici bir durum olduğunun bilincinde olacağız.Bu sivilceler sonsuza kadar kalmayacak.Her biri, birer birer sönüp gidecek.Tabiki sağlık sorunlarından, cilt tipinden, regl dönemlerinden, yanlış ürünlerden, belki mevsimlerden dolayı yine sivilcelerimiz olacak.Ama bunların doğru tedavi yöntemleriyle giderilebileceğini bileceğiz.20'li yaşlara gelindiğinde, cilt tipimizi doğru analiz ettiğimiz zaman doğru ürünlerle bu sorunu çok rahat aşabileceğiz.Fakat bunun öncesinde kesinlikle farklı arayışlara girmenizi önermem.

Yağlı cilt tipine sahip olduğum halde ergenlik dönemlerinde kullandığım yağlı kremlerin sonucunda sivilcelerim uzun süre benimle kaldı.
Onlardan ancak cilt tipimi doğru analiz edip, doğru temizleme ürünleri kullanmaya başladıktan sonra kurtulabildim.

Umarım işinize yarar bi yazı olmuştur :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER