Blogda Ara

14 Ağustos 2019 Çarşamba

KOLTUKALTI NEDEN KARARIR? ÇÖZÜMÜ NEDİR?

          
         




         KOLTUKALTI KARARMASI

KOLTUKALTI KARARMASININ SEBEPLERI NELERDİR?

 Koltukaltı kararmaları özellikle kadınlar için büyük bir sorun haline gelebiliyor.Çoğunlukla yaz aylarında giydiğimiz giysiler yarım kollu veya kolsuz olması itibariyle koltukaltlarımızı ortaya çıkarıyor.Eğer kararmış bir koltukaltına sahipsek, severek giydiģimiz giysiler bizim için hayal kırıklığına sebep olabilir.

Koltukaltı Neden Kararır?

 Koltukaltının kararmasının birçok sebebi olabilir.Fakat bunlardan en yaygın olanları ise şunlardır ;

● Yanlış traşlama-ağda-lazer vb.
● Deodorantlar
● Ölü hücrelerin birikmesi
● Sıkı giysiler giymek
● Pul pul dökülme eksikliģi
● Hiper pigmentasyonu
● Bakteriyel girişm

Koltukaltı Kararmaları Nasıl Tedavi Edilir?

Koltukaltı kararmalarından evde uygulayabileceğimiz tariflerle kolayca kurtulabiliriz.


1. Patates - Patates her evde çok basit ve kolay tüketilen bir sebzedir, koltuk altlarının siyahlığını gidermek için çok etkili bir şeydir. Kullanmanın iki yolu vardır, önce bir tencereye alıp dilimler halinde kesin. Şimdi, dilimlerin siyah olduğu yerde, hafif ellerle çizilmeye devam edin, böylece içinde bulunan patates suyu ciltte iyi durur. Bunun dışında patates suyunu da aynı şekilde getirebilirsiniz. Bu işlemden sonra koltuk altlarını soğuk suyla iyice yıkayın. 
                                           
Patates, koltuk altları için siyahlıktan kurtulmak için etkili bir çaredir. Patates doğal bir çamaşır suyu gibi azalır. Ayrıca siyah noktaları azaltabilir.Ayrıca pigmentasyonun neden olduğu kaşıntı ve tahrişten de kurtulma sağlar

2. Limon

Şimdi dilimlenmiş bir parça limon alın ve koltuk altlarının karanlık kısmına yerleştirin.Bir süre hafif ellerle gezinirken bu işleme basın.Narenciye meyveler, ölü cildi  kaldırarak cildimizi koyu ve parlak yapar. Koyu cildinize uygulayın  birkaç gün içinde  renginizin açıldığını göreceksiniz.
                                      
Limon suyu, doğal bir pul pul ve ağartıcı görevi gören sitrik asit içerir. C vitamini, siyah lekeleri giderir ve siyah lekeleri giderir. Bu iyi bir koltuk altı çamaşır suyu olarak çalışacaktır.


3. Hindistan Cevizi Yağı 


Hindistancevizi yağı koltuk altlarının siyahlığını gidermek için çok eski bir çözümdür.Bir miktar hindistancevizi yağını alın ve parmak uçlarınızla koltukaltlarınıza masaj yaparak uygulayın.
Hemen faydalanmak istiyorsanız, her gün uyumadan önce bu masajı yapın ve gece boyunca bekletin.Bunun dışında günlük banyodan önce uygulamanız gerekir. Masaj banyosundan sadece 5-10 dakika önce yeterli olacaktır, hindistancevizi yağını temizlemek için yumuşak sabun kullanmanın daha iyi olduğunu unutmayın.
                                          
 Badem yağı fitokimyasalların özelliklerine sahiptir. Bunu uygulayarak, koltuk altlığının karartması giderilir ve renk parlar. Doğal bir ağartıcı olarak çalışır ve içinde bulunan Vitamin-E cildi tekrar taze ve güzel yapar.

 4. Kabartma Sodası - Koltuk altlarını beyazlatmak  için günlük kabartma tozu fırçalaması kullanmalısınız. Bunun için, 1 çay kaşığı kabartma kabına biraz su ekleyin ve kalın bir macun yapın ve koltuk altlarına uygulayın, bir süre hafif bir el ile masaj yapın, böylece ölü cildi gider. 5 dakika sonra suyla yıkayın, daha iyi sonuç almak için düzenli olarak yapın.


5. Aloe vera Jeli 

Aloe veranın günlük olarak düzenli olarak uygulanması koltuk altlığınızın siyahlığını ortadan kaldırır ve koltuk altlıklarınız temiz olur. İsterseniz aloe veranın içine de bir miktar limon ekleyebilirsiniz. 
                                   

 Aloe vera aloesin içerir.Bu bir tirozinaz inhibitörüdür. Derideki pigmentasyondan sorumlu bir tür enzimdir.Aloe vera, bu enzim aktivitesini engelleyerek koltuk altlığınızın siyahlığını giderir. Aynı zamanda, ciltte kaşıntı veya yanma hissini azaltabilecek antibakteriyeldir. 


6.Pirinç unu


1 çay kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı pirinç unu karıştırın ve bir hamur yapın ve koltuk altlarına masaj yapın. Bu karışımı yüzünüze de uygulayabilirsiniz.Ten renginizin açıldığını göreceksiniz.
3 günde bir yapmanız yeterli olacaktır.


7. Zerdeçal ve süt - Zerdeçal cilt için çok iyi olarak kabul edilir. Süt ve zerdeçal ezmesi koltuk altlarının siyahlığını giderir. En az haftada bir kez kullanın. 
                                   

Zerdeçal, genellikle bir yüz paketi gibi uygulanır. Cildi aydınlatarak cilt lekelerini  yok eder. Sürekli olarak karanlık koltuk altlarında kullanırsanız, siyahlık giderilir. Aynı zamanda, sütten koyu koltukaltı renginin iyileştirilmesine yardımcı olan laktik asit de bulunur.


9. Mısır Nişastası

1 çay kaşığı mısır nişastası ve yağı 1 çay kaşığı kabartma tozu içine karıştırın. Bu karışımı koltuk altlarına koyun ve yavaşça birkaç dakika masaj yapın. 15 dakika uyguladıktan sonra bu macunu ılık suyla temizleyin. Haftada iki kez kullanın. 

10.Salatalık

Salatalık koyu halkaların giderilmesine yardımcı olurken aynı zamanda koyu ten rengini de açar.Yarım salatalığı rendeleyin ve koltukaltlarınıza masaj yaparak uygulayın.Karışımı 5 dakika kadar bekletin ve ardından yıkayın.Bu işlemi haftada bir gün yapmanız yeterli olacaktır.


1 yorum:

  1. Bazi deodorantlar ne yazık ki yapıyor karbonatın iyi geldiğini duymuştum

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER