Blogda Ara

16 Eylül 2018 Pazar

DOĞAL YOLLARLA SAÇ RENGİ NASIL AÇILIR?

Evde Saç rengi nasıl açılır?


EVDE SAÇ RENGİ NASIL AÇILIR?




Evde saç rengi açma yöntemleri

Evde saç rengi açmak oldukça basit ve maliyetsiz bir iştir. Saçlarınıza zarar vermeden evde açmaya karar verdiyseniz bu yazı sizin için.

Açık saç renkleri yaz aylarında bir çoğumuzun tercihidir.Fakat saçlarımızı açıcılarla yıpratıp, doğallığından uzaklasmasını istemeyiz.
Tam da bu sırada devreye doğal saç açıcılar giriyor.Saçlarınızı heryerde kolayca bulabileceginiz malzemelerle yıpratmadan açmak istemez miydiniz?

Birçoğumuz hayatımızın bir döneminde açık tonlara meyillenip "saçım yıpranır" diyerek vazgeçmişizdir. Peki saç rengini açmanın birçok yolu var desem? Hem de saçları yıpratmadan keçe gibi yapmadan ?

Evet saçları yıpratmadan yakmadan yün gibi yapmadan da rengini açabiliriz. Hatta evde saç rengi açmak sanıldığından çok saha kolaydır.
Evde saç rengi açmak için kozmetik markalara paralar saymanıza gerek kalmaz. Hem paranız cebinizde kalacak hem de saçlarınız yerinde kalacak.

Evet heycanlanmaya başladık sanırım. Şimdi evde saç rengi nasıl açılır, karbonat ile saç rengi nasıl açılır, papatya suyu ile saç rengi nasıl açılır, limon ile saç rengi nasıl açılır sorularina cevap veriyoruz.

Cevabınız evet ise yazıyı sonuna kadar okuyun.

Saçları evde doğal yollarla açmanın birkaç yöntemi var.Bunlardan en etkili olanları sizler için hazırladık.

Evde saç rengi nasıl açılır?
1 ) LİMON ILE SAC RENGİ AÇMA

Limonla sac rengi açma en bilindik ve en etkili yöntemlerden biridir.
Yapmanız gereken bir limonun suyunu cıkarmak ve üzerine yarım su bardağı ılık su eklemek.Karısımı bir sprey şişesine boşaltın ve saçlarınızı bu karışımla güzelce ıslatın.Saç diplerine değdirmemeye özen göstermelisiniz.Çünkü limonun içindeki asit saç derinizi tahriş edebilir.     
Ardından güneşe çıkın ve 1 saat kadar saçlarınızın güneş görmesini sağlayın.
Eğer dısarda işiniz varsa bu karışımı saçlarınıza sıkarak bu şekilde daha fazla açılmasını sağlayabilirsiniz.

2 ) KARBONAT İLE SAÇ RENGİ AÇMA

Karbonatın bilenen bir cok kullanım alanı mevcut.
Peki saçlarınızı karbonatla açabileceğinizi biliyor muydunuz?
Bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat karıstırın. Ardından bu suyu tüm saçınızı ıslatacak şekilde uygulayın.
Yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.Karbonat saçlarınızı kurutacağı için yıkama işlemi yaparken saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

3 ) PAPATYA SUYU SAÇ RENGİ AÇMA

Papatya suyu halk arasında en yaygın olarak kullanılan saç açma yöntemidir.
2 bardak suya bir avuç papatya ekleyin ve su sararana kadar kaynatın.Su sarardıktan sonra papatyaları sudan ayırın ve suyu bir sprey şişesine boşaltın.
 Papatya suyunu tüm saçınız ıslanacak şekilde uygulayın ve bu şekilde güneşte 1 saat bekleyin.
Ardından yıkayabilirsiniz.
Bu işlemi haftada 1 veya 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

4 ) SİRKE İLE SAÇ RENGİ AÇMA

Sirke ile saç açmak en zahmetsiz yöntemlerden biridir. Tek yapmanız gereken duş aldıktan sonra son durulama suyuna biraz sirke kariştirmak.
Sirke saç renginizi açarken aynı zamanda  daha güçlü ve daha saglıklı  olmasını sağlayacak.

5 ) TARÇIN İLE SAÇ RENGİ AÇMA

Tarçınla saç rengi açma işlemi koyu renkli saça sahip olanların tercih ettiğı bir yöntemdir.Eğer koyu renk saçlarınız varsa ve birkaç tona kadar açmak istiyorsanız 2 yemek kaşığı saç kremine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ekleyin ve iyice karıştırın.
Ardından bu karışımı saç uçlarına ve boylarına uygulayın.Tarçını saç derinize sürmenizi önermiyoruz çünkü belli bir süreden sonra derinizi tahriş edebilir.Saçlarınıza tarçını uyguladıktan sonra bone takın ve istediginiz kadar bekletin.Ardından yıkayabilirsiniz.

 Yukarıda verilen yöntemler kesinlikle denenmiş ve olumlu geri dönütler almış yöntemlerdir. Herhangi birini deneyerek saç renginizi evde birkaç tona kadar açabilirsiniz. Evde saç rengi açmak oldukça basit ve etkili bir yöntemdir. Kuaför koltuklarına oturup sonrasında pişman kalkmatansa, evde kendi saç renginizi açmanız çok daha mantıklı bir hamle olacaktır. Biliyoruz ki açık saç rengi sevdası genellikle havalar ısındığında ortaya çıkıyor ve sonbahar aylarına doğru son buluyor. Ozaman saçları yıpratmaya ne gerek var değil mi? Evde saç rengimizi açarak yazı geçirebilir sonrasında koyu saçlara dönebiliriz. Hem de sıfır riskle :)

EVDE C VİTAMİNİ İLE SAÇ BOYASI AKITMAK VE SAÇ RENGİ AÇMAK yazımıza da göz atabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhabalar Dilber Hanım,

    Saçlarımın rengini ben seneler önce papatya suyuyla açmıştım. Bu yöntem hem çok doğal hem de saçımın rengini birkaç ton değiştirmişti. Saçın rengini yıpratmadan açmak için papatya suyu bence şahane bir yöntem. Evde kolaylıkla saçınızın rengini papatya suyuyla açabilirsiniz. Saç rengi açma işlemiyle ilgili yayımladığım yeni yazımı okumanız için ben de sizinle paylaşmak isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/dogal-yontemle-sac-rengi-nasil-acilir/ 💛

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın. 🌞

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER