Blogda Ara

21 Mart 2019 Perşembe

KALICI MAKYAJ YAPMANIN SIRLARI





Kalıcı makyaj yapmanın püf noktaları

Kalıcı makyaj nasıl yapılır?
11 adımda kalıcı makyaj yapmanın yolları
Kalıcı makyaj
Güne daha yeni başladınız ve Beyoncé gibi hissediyorsunuz çünkü makyajınızı mükemmelleştirmek için sadece zamanında kalkmakla kalmadınız, aynı zamanda erken çalışmalısınız, öğle yemeği için bir salata hazırladınız, nihayet gideceğinize karar verdiniz işten sonra spor salonuna gitmek ve hey, kim bilir…


1. Her şey cildinizi hazırlarken başlar.


Makyajınızın kullanım ömrünü uzatmak için ne gibi önlemler alırsanız uygulayın, cildiniz cilt bakımı ile uygun şekilde hazırlanmamışsa, makyajınız pürüzsüz görünmez veya uzun sürmez.

 Pul pul dökülme
Yağ, bakteri ve ölü cilt hücreleri cildin yüzey seviyesinde toplanır ve bu da makyajın ne zaman uygulandığını gösteren dokuya yol açar. Cildinizi pürüzsüz tutmak için cildinizi haftada en az iki kez temizleyin, böylece makyajınız daha uzun süre devam eder.

Temizleme ve peelingden sonra bir toner kullanılması cildinizin pH'ını daha pürüzsüz ve daha parlak bir görünüm için dengeleyecektir; bu da her cilt teninin daha yumuşak ve daha pürüzsüz görünmesini sağlar.

Nemlendirme

Cildinizi cilt tipinize uygun doğru nemlendirici ile doğru şekilde nemlendirmek, cilt bakım ürünlerinin gün boyu taze kalmasını sağlayacak mükemmel tuval sağlar. Ayrıca, cilde yeterli nem verirken hızlı bir şekilde emmesi için yağsız bir nemlendirici deneyin.

2. Hem yüzünüzde hem de gözlerinizde astar  ( Baz) kullanın


Astarlar, makyajınızın tüm gün sürmesine yardımcı olan temel ilk kozmetik basamağıdır. Sadece cilt bakımınıza yapışmazlar, aynı zamanda uzun süreli bir aşınma için cildinizin yüzeyini pürüzsüzleştiren bir bariyer oluştururlar.

Makyaj bazı 

Gözenekleri, ince çizgileri doldurmak ve vakfınızın daha pürüzsüz ve daha uzun süre dayanması için pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için cilt tipine göre uyarlanabilir. Yağsız, su bazlı bir astar almaya çalışın; Bu, vakfınızın kaymasını veya hareket etmesini önler.

 Göz bazı
Göz astarları, göz farı için gerçek pigmentini göstermek, daha kolay harmanlamak ve göz farı ve göz kalemi için lekelenme veya kırışma olmadan bütün gün dayanması için bir yüzey oluşturur.

3. Yağsız bir temel kullanın.


Yağ bazlı ürünler makyajın yerinden kaymasına neden olur. Kurutucu cilt tipleriniz varsa, yağsız bir fondöten kullanmadan önce nemlendirdiğinizden emin olun. Tüm gün cildinizi yumuşatacak uzun süre giyecek birini seçin.


4. Krem veya sıvı bazlı ürünlerinizi uygun bir tozla kaplayın.


Sıvılar ve kremler gün boyunca kayma eğilimindedir, bu nedenle tenli ürünlerinizin en son sürmesini sağlamak için, sıvı fondöteninizin rengine ve krem ​​allıklarına uygun hafif tozlar bulmaya çalışın.


Tozu, sıvılar ve kremlerin üzerindeki küçük halkalarda 'parlamak' yerine, ürünü yüze 'sıkıştırmayı' deneyin. Ürüne dokunmanın bu tekniği sıvıların ve kremlerin hareket etmesini önler ve ten rengi ürünlerinizin gün boyunca kaymasını engeller.
Ürünü, gün boyunca parlak görünebilecek alanlara hafifçe vurmak için hafif bir pudra bulundurun.


5. Hafif katmanlar kullanarak makyaj yapın.

 Makyajınızın tüm gün kalmasını istemek daha az gerçekten daha fazla. Pürüzsüz, dokusuz bir ten oluşturmak için hafif tabakaları uygulamak için bir güzellik karıştırıcısı kullanmanızı öneririm. Bu, cildinizi ağır hissetmeden veya kek yüzüne benzemeden doğal görünmesini sağlar.


6. Göz farı fırçanızı, göz kapaklarına uygulamadan önce hazırlama spreyine batırın.


Kapaklara ışıltılı bir göz farı sürerken bu tekniği kullanıyorum. Sadece pigmentin bütün gün dayanmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda göz farı için 'folyolanmış' bir etki verir ve kapaklarınızın cildinize doğal bir görünüm kazandıran neredeyse parlak görünmesini sağlar.

7. Su geçirmez maskara ve eyeliner kullanın.


Gün boyu gözlerinizin lekesiz kalmasını istediğinizde su geçirmezliği tercih edin. Maskaralar ve göz kapakları aşırı aşınma sonrasında ve özellikle göz kremi kullanıyorsanız, gözlerin altında lekelenme eğilimindedir. Birkaç saat sonra 'rakun etkisi' görmemek için su geçirmez bir formül deneyin.


8. Krem allık yapmak için astarı mat bir sıvı rujla karıştırın.


Bütün gün krema allık yapmanın en iyi yolu budur. Krem allık gün boyunca kaybolma eğilimindedir, ancak bir sıvı ruj ve bazı astarlarla kendiniz yaratırken, allık süreniz garantilidir! Mükemmel tonu elde etmek için az miktarda eşit parça sıvı ruj ve astarı karıştırın. Rengi sulandırmak için daha fazla astar kullanın veya rengi öne çıkarmak için daha fazla sıvı ruj kullanın.


9. Ruju doğru şekilde uygulayın.


Eğer gerçekten mat sıvı ruj trendine dahil değilseniz ve hala saten finiş rujlarınız gibi, katmanlar halinde uygulamayı deneyin.
Rujunuzu uygulayın, bir mendille kurulayın, yarı saydam son işlem pudrasının bir tozunu alın, sonra rujunuzun başka bir katmanını uygulayın. İstediğiniz rujunuzun opaklığını alana kadar tekrarlayın.


10. Yarı saydam tozlar kullanın.


Tüm ten rengi ürünlerinizi uygulamadan sonra hafif bir yarı saydam ayar pudrası sürmeyi deneyin. Bu sadece cilt üzerinde kalan fazla yağı emmekle matlaştırmaz, aynı zamanda makyajınızı daha uzun süre dayanacak şekilde ayarlar. Sıkıştırılmış bir sürüm edinin ve gün boyunca yağ emmek için bunu yanınıza alabilirsiniz.


11. Görünümü bir ayar spreyi ile bitirin.


Spreyleri ayarlamak, özellikle tüm gün süren bir etkinliği olan bir müşteri için makyaj sanatçısının favori son dokunuşudur. Makyajınızı tazelemekle kalmaz, makyajınızı bütün gün süren doğal bir görünüm için kapatır. Ayar spreyleri o kadar popülerdir ki, parlamayı teşvik eden, aydınlatan ve hatta aydınlatıcı pigmentlere sahip olan bir dizi farklı formülasyon vardır.


12. Makyajınızı gün boyunca süngerle lekeleyin.


Gün boyunca yağları emmek için kurutma kağıdı kullanmak harikadır, ancak deneyimlerime göre genellikle istediğimden daha fazla makyaj yapıyorlar. Lekeleme kağıtları kullanmak yerine, gün boyunca istenmeyen parlamayı emmek için Beauty Blender'ın Bloterazzi süngerini kullanmayı deneyin. Bu kuru sünger, makyajınızı bozmadan yağları emer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER