Blogda Ara

15 Mart 2019 Cuma

Kepeklerden Doğal Olarak Kurtulmanın yolları





Kepeklerden nasıl kurtulurum?
Kepeklerden kurtulmak mümkün mü?
Kepek sorununa doğal çözümler
Kaşıntılı bir kafa derisi ve lapa lapa olma, bu durumun en belirgin belirtileridir, ancak kafa derisi üzerindeki yağlı lekeler ve karıncalanma gibi diğer semptomlara da neden olabilir.
Kepek altında yatan nedenler kuru cilt, seboreik dermatit, saç ürünleri duyarlılık ve kafa derisi (yaşayan mantar belirli bir tip büyümesini içerir )

Kepek tedavisi için tasarlanmış birçok reçetesiz ürün varken, doğal tedaviler etkili olabilir.

1) Çay ağacı yağı

Tarihsel olarak, çay ağacı yağı sivilceden sedef hastalığına kadar değişen rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır.
Ayrıca kepek belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilecek güçlü anti-mikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır.

Çay ağacı yağının hassas cilde sahip olanlarda tahrişe neden olabileceğini unutmayın. Doğrudan cilde uygulamadan önce hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağa birkaç damla ekleyerek sulandırmak en iyisidir.

2) Aloe vera jeli
Aloe vera, cilt merhemlerine, kozmetiklere ve losyonlara sıkça eklenen bir etli çeşittir.
Cilde uygulandığında, aloe veranın yanıklar, sedef hastalığı ve soğuk algınlığı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde yardımcı olduğuna inanılmaktadır.
Kepek tedavisinde de faydalı olabilir.
Bir incelemeye göre, aloe veranın antibakteriyel ve antifungal özellikleri kepeklere karşı korumaya yardımcı olabilir .

3) Stresi azaltın

Stres sağlığın ve iyiliğin birçok yönünü etkilediğine inanılıyor. Kronik durumlardan akıl sağlığına kadar her şeyi etkileyebilir.
Stres kepek neden olmazken, kuruluk ve kaşıntı gibi semptomları kötüleştirebilir.
Uzun süreli yüksek stres seviyelerinin sürdürülmesi, bağışıklık sisteminin aktivitesini baskılayabilir.
Zayıflamış bir bağışıklık sistemi vücudunuzun bazı mantar enfeksiyonları ve kepeklenmeye neden olan cilt rahatsızlıklarıyla savaşma yeteneğini azaltabilir.

4) Elma sirkesi kullanın

Elma sirkesi çeşitli sağlık yararları ile ilişkilendirilmiştir Bunlar, insülin duyarlılığını arttırmayı ve kilo kaybını arttırmayı içerir.
Elma sirkesi de genellikle kepek kurtulmak için doğal bir ilaç olarak kullanılır.
Sirkenin asitliğinin, kafa derisi üzerindeki ölü cilt hücrelerinin dökülmesini uyarmaya yardımcı olduğuna inanılmaktadır.
Elma sirkesinin ayrıca mantar büyümesini azaltmak ve böylece kepekle savaşmak için cildin pH değerini dengeleyeceği söylenir.


Elma sirkesini denemek istiyorsanız, şampuanınıza birkaç yemek kaşığı ekleyin veya diğer esansiyel yağlarla birleştirin ve doğrudan saça püskürtün.

5) Aspirin uygulayın
Salisilik asit, aspirinde bulunan ve antiinflamatuar özelliklerinden sorumlu olan birincil bileşiklerden biridir.
Aspirinde bulunmaya ek olarak, salisilik asit birçok kepek önleyici şampuanda da bulunur.
Salisilik asit, pullu ciltten kurtulmaya yardımcı olur ve pulları gevşetir, böylece temizlenebilirler.

Kolay bir kepek ilacı için, saçınızı yıkamadan önce iki tablet aspirin ezmeyi ve şampuanınıza pudra eklemeyi deneyin.

6) Omega3 alımını arttırın

Omega-3 yağ asitleri vücutta önemli bir rol oynar.
Sadece hücrelerinizi çevreleyen hücre zarlarını oluşturmakla kalmazlar, aynı zamanda kalbinizin, bağışıklık sisteminizin ve akciğerlerin işlevinde de önemlidirler.
Omega-3 yağ asitleri de cilt sağlığı için hayati öneme sahiptir. Yağ üretimini ve nemlendirmeyi yönetmeye yardımcı olur, yara iyileşmesini destekler ve erken yaşlanmayı önler.
Omega-3 yağ asitlerindeki bir eksiklik, kuru saçlar, kuru cilt ve hatta kepek ( gibi bir dizi belirtiye neden olabilir.


Somon, alabalık ve uskumru gibi yağlı balıklar omega3  yağ asitlerinin mükemmel kaynaklarıdır . Ayrıca bir balık yağı takviyesi alabilir veya keten tohumu, chia tohumu ve ceviz gibi diğer omega-3 bakımından zengin gıdaların alımını artırabilirsiniz.

7) Kabartma Tozu kullanın

Tüm dünyada mutfak kilerinde bulunan kabartma tozu, kepek tedavisine yardımcı olmak için hızlı, kullanışlı ve hazır bir ilaçtır.
Ölü cilt hücrelerini çıkarmak ve ölçeklenme ve kaşıntıyı azaltmak için yumuşak bir eksfoliyan olarak hareket ettiğine inanılmaktadır.

En iyi sonuçları elde etmek için kabartma tozu doğrudan ıslak saça uygulayın ve saç derinize masaj yapın. Bir iki dakika oturmasına izin verin, ardından her zamanki gibi saçınızı şampuanlamaya devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER