Blogda Ara

13 Ocak 2019 Pazar

GÖZ MAKYAJI ÖNERİLERİ


Ten makyajından sonra en özen isteyen makyaj kesinlikle göz makyajıdır.Direkt alınıp sürülen farlar sizi komik durumlara düşürebilir.Bu sebeple göz makyajında en önemli adım renkleri iyi karıştırmak ve bir bütün yakalamaktır.

Göz makyajına başlamadan önce mutlaka bir far bazı kullanmalısınız.Böylelikle renkler daha belirgin ve daha taze duracaktır.Bazsız kullanırsanız muhtemelen eskimiş bir görüntü oluşacaktır.Hazırda far bazınız yok ise, kullandığınız nemlendiriciden cok hafif uygulayarak o günü kurtarabilirsiniz.Fakat sonrasında mutlaka bir far bazı edinin derim.

Uygulayacağınız renkler daha koyu tonlarda ise ve ten makyajınızı da yapmış iseniz, farınız yüzünüze dökülebilir ve trn makyajinizi berbat edebilir.Bu sebeple ya makyaja göz makyajindan başlayın, ya da göz makyajina gecerken göz altlarınızı bir peçeteyle ya da bantla kapatın.Böylece farı dağıtırken ten makyajiniza zarar vermez.



Göz kalemi ile ilgili daha önce de birşeyler yazmıstım.Eğer doğal bir makyaj tercih ediyorsanız kalemle çok hafif sadece kirpik diplerine uygulayın ve bir karıştırma fırçasıyla karıştırın.

İyi bir göz makyajında unutulmaması gereken kural, renkleri iyi karıştırmaktır.Bıkmadan yılmadan uzun uzun karıştıracaksınız arkadaşlar başka yolu yok.


Rimel uygularken göz kapagınızdaki makyaja zarar vermemek için de parmagınızla, bir kağıt parçasıyla ya da bir kaşık yardımıyla müdahale edebilirsiniz.
Rimal uygularken alt kirpiklerinize de uygulamayı ihmal etmeyin.Böylelikle çok daha belirgin bakışlara sahip olabilirsiniz.


Son olarak kaşlarınızı tarayıp boşlukları bir kaş farı ile doldurmayı unutmayın.Elinizde kaş farı yok ise, dogal tonlarda bir göz farını kullanabilirsiniz.

Güzel kalın :)

İLGİLİ KONULAR

KORELİ KADINLARIN MAKYAJ SIRLARI

EYELINER UYGULAMANIN BASIT VE PRATIK YOLLARI

BRONZ MAKYAJ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER