Blogda Ara

15 Haziran 2020 Pazartesi

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER

 

 DİŞ ETİ ÇEKİLMESİNE DOĞAL         ÇÖZÜMLER 

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ NEDEN OLUR?

Diş eti çekilmesi diş problemlerinin başlıca sebeplerinden biridir. Diş etlerinin güçsüzleşmesi kanaması beraberinde diş etlerinin çekilmesini, diş eti çekilmesi de beraberinde diş kayıplarını getirir.

 Diş eti çekilmesinin birçok sebebi olabilir. Bunların başlıcaları yanlış ürünler kullanma, yanlış fırça seçimi, çok sert fırçalama, sigara vb. örnek gösterebiliriz.

 Diş eti sağlığı ağız bakımındaki ilk adımdır. Çünkü sağlıksız diş etleri beraberinde birçok sorun getirebilir. Diş eti çekilmesi yaşıyorsanız öncelikle bir hekime görünmelisiniz. Ardından evde size vereceğimiz tavsiyeleri de uygularsanız en kısa sürede bu sorundan kurtulabilir ya da minimuma indirebilirsiniz

 KEKİK ÇAYI

Bazı insanlar, diş çürümelerini önlemek için Kekik yağını doğal antiseptik olarak kullanarak iyi sonuçlar elde etmişlerdir. Yapılan bir araştırmada, kekikte bulunan doğal olarak oluşan bileşiklerden birinin güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu keşfedildi. Boşlukların büyümesini yavaşlatmak ve daha fazla diş çürümesinin oluşmasını önlemek için günlük kekik yağı ile fırçalayabilirsiniz.

KARANFİL YAĞI

 Karanfil, diş ağrısını tedavi etmek için yerleşik bir dogal ilaçtır. Bir veya iki damla yağı doğrudan diş boşluğunun noktasına uygulamak için bir pamuklu çubuk kullanın ve emilmesini sağlayın. Karanfil yağı, ağrıyı azaltacak ve çekilmeyi en aza indirecektir. Yağ, diş ağrısı ile mücadele için uyuşma etkisi yaratır ve mineralleri tutmasına yardımcı olabilir veya bir çay kaşığı hindistancevizi yağına ekleyerek de ağzınıda gargara oluşturabilirsiniz.

DOĞAL FLORÜR-ÇAY


Günlük olarak yeşil çay içmek, ağzınızda zararlı bakteri birikimini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Yeşil çay, çürümeyi önleyici olarak işlev gören, doğal olarak oluşan iyi bir flor içerir. Yeşil çayı gargara yapmak için de kullanabilirsiniz. Günlük kullandığınız gargaranın yanında ek olarak yeşil cay gargarası kullanmanızı öneririz.

MEYAN KÖKÜ


Meyan kökü diş çürümesinin yavaşlamasına yardımcı olabilir. Meyan kökü boşlukların büyumesine sebep olan bakterileri inhibe eden doğal bir antimikrobiyeldir. Meyan kökü ile meyan şekerini karıstırmayın !

Yukarıdakilerin hepsi, halihazırda geliştirilen bir sorunu tedavi etmeye yardımcı olabilecek çarelerdir. Ancak en iyi savunma iyi bir diş ve ağız hijyenidir. Günlük fırçalama ve diş ipi kullanımı, düzenli diş muayeneleri gibi uygun diş hijyeni alışkanlıkları sorunların başlamasını önlemenin en iyi yoludur.
Günde en az iki kez fırçaladığınızdan, dikkatlice diş ipi kullandığınızdan ve düzenli olarak iyi bir gargara kullandığınızdan emin olun. Ideal olarak, yatmadan önce ve sabah kalktıktan sonra, her yemekten sonra fırça ve diş ipi kullanmalısınız. Diş çürümesinin gelişimini yavaşlatmak için  günde en az iki kez ağız gargarası kullanın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER