Blogda Ara

1 Eylül 2019 Pazar

EVDE DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA

  

     EVDE DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA


EVDE DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Hepimiz göz kamaştırıcı beyaz dişlere sahip olmak isteriz.Ancak tehlikeli kimyasal maddeler ya da bilinmeyen bileşenlerle dolu ürünler kullanmak istemeyiz.
Dişlerinizin sararmasından şikayetçi iseniz okumaya devam edin.Yazının sonunda evde diş beyazlatma konusunda ihtiyacınız olan bilgiye erişmiş olacaksınız.

EVDE DİŞLER NASIL BEYAZLATILIR?

 Evde dişleri doğal olarak beyazlatmanın birçok etkili ve güvenli yolu vardır.


1) KABARTMA TOZU

 En bilindik ve bir okadar da etkili yöntemlerin başında kabartma tozu geliyor.Bir çay kaşığı kabartma tozuna, yumuşak kılları olan fırçanızı batırın ve yumuşak hareketlerle fırçalayın.Ağzınızı duruladıktan sonra günlük diş macununuz ile de birkez dişlerinizi fırçalayın.

2) DENİZ TUZU VE KARBONAT

 Sodyum bikarbonat ve tuz, yüzey lekelerini dişlerden alan yumuşak aşındırıcılardır.
Bir çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı deniz tuzuna çok az da su ekleyerek homojen hale getirin.Ardından bu karışım ile dişlerinizi yumuşak hareketlerle fırçalayın.Son olarak normal diş macunu ile de birkez fırçalayıp durulayın.


3) ZERDEÇAL

 Zerdeçal, beyaz dişleri ortaya çıkarmak için yüzey lekelerini çıkarabilen yumuşak bir aşındırıcıdır.Zerdeçal doğal olarak antienflamatuar ve antimiktobiyal olup, doğal diş bakımı için mükemmel bir seçimdir.
 Bir çay kaşığı organik zerdeçal tozuna bir miktar su ekleyip macun kıvamına getirin.Ardından bu karışım ile dişlerinizi yumuşak hareketlerle fırçalayın.Son olarak günlük diş macununuz ile de fırçalamayı unutmayın.


4) AKTİF KÖMÜR

 Aktif kömür, plakları ve diğer diş boyama maddelerini emerek dişlerinizi daha temiz ve daha parlak bırakarak beyazlatır.
 Islak fırçanızın üzerine biraz gıda sınıfı aktif kömür serpin ve dişlerinizi fırçalayın.Ardından durulayın ve birkez de günlük diş macunu ile fırçalayın.


5) LIMON SUYU VE KARBONAT

 Limon diş lekeleri için doğal bir beyazlatıcı görevi gören sitrik asit bakımından zengindir.Karnonat ise hafif bir aşındırıcıdır ve yüzey lekelerini nazikce çıkarır.Bir miktar kabartma tozuna biraz da limon suyu ekleyip macun kıvamına getirin.Ardından bu macun ile dişlerinizi 2 dakika kadar fırçalayın ve duruladıktan sonra diş macunu ile de birkez fırçalayıp dişlerinizi karışımdan arındırın.


6) HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

 Yağ çekmek daha beyaz ve daha parlak dişlar ortaya çıkaran plak ve bakterileri gideren eski bir tekniktir.Hindistan cevizi yağı doğal olarak antibakteriyeldir ve diş eti hastalığının azaltılmasına yardımcı olabilir.Bir miktar hindistan cevizi yağını ağzınızda çevirip gargara yapın.Ardından diş fırçanızı biraz karbonata batırıp dişlerinizi karbonat ile fırçalayın.
Daha sonra macun ile fırçalayabilirsiniz.


7) ELMA SİRKESİ

 Sirke, plakları ve dişlerdeki lekeleri kırmaya yardımcı olan asetik asit içerir.Ayrıca ağzınızdaki miktoplar ve bakterileri öldüren mineraller, probiyotikler ve enzimler içerir.Bir miktar elma sirkesini su ile seyreltin ve ağzınızda gargara yaparak çevirin.Ardından durulayın ve macun ile fırçalayın.



8) LIMON VEYA PORTAKAL KABUĞU

 Narenciye kabuğunun beyaz kısmı doğal olarak ticari diş ürünlerinde kullanılan d-limon içerir.Tuz ise, doğal olarak aşındırıcıdır ve yüzey lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.
 Portakal veya limon kabuğunun beyaz kısmına biraz deniz tuzu serpin ve küçük bir parça ile dişlerinize 2 dakika boyunca hafifçe sürtün.Ağzınızı kabuklardan arındırmak için günlük macun ile de fırçalayabilirsiniz.


9) ÇİLEK VE KARBONAT

 Çilek birçok ticari diş beyazlatma ürününde yüzey lekelerinin giderilmesine yardımcı olmak için kullanılan malik adit içerir.Büyük bir çileği ve biraz karbonatı bir tabakta iyice ezerek macun haline getirin.Ardından dişlerinize uygulayın ve 2 dakika kadar bekletin.Daha sonra ağzınızı çilek atıklarından temizlemek için macun ile fırçalayın.


10) MUZ KABUĞU

 Muz kabuğundaki (potasyum, magnezyum ve manganez) yüksek düzeyde mineraller dişlerde emilir ve gülümsemenizi beyazlatmaya yardımcı olur.
 Bir miktar muz kabuğunu alıp birkaç dakika dişlerinizi ovun.Ardından durulayın ve macun ile fırçalayın.

ÖNEMLİ ; 

DOĞAL OLARAK EVDE DİŞ BEYAZLATMAK DOĞRU YAPILDIĞINDA GÜVENLİ VE ETKİLİDİR.ANCAK HERHANGİ BİR DİŞ SORUNUNUZ VARSA BU EV 

2 yorum:

  1. karbonatlı tarifleri uyguluyorum gerçekten harika sonuç veriyor
    diğerlerini de denerim bi ara
    sevgiler..
    https://benimisimdikis.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Zerdeçal olanı deneyeceğim fakat her gün kullanmam mı gerekiyor ?

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER