Blogda Ara

8 Eylül 2019 Pazar

ÇAY İLE SAÇ BOYAMA

      ÇAY İLE SAÇ RENGİ AÇMA

ÇAY İLE SAÇ BOYAMA
  
 Saç rengimizle oynamayı seviyoruz.Fakat saçlarımızı yıpratmayı hiç istemiyoruz.Özellikle kadınlar için bu durum fazlası ile can sıkıcı bir hâl alabiliyor.Görüntünüzden sıkıldınız, bir değişiklik yapmak istiyorsunuz ama saçlarınıza zarar vermek istemiyorsunuz.Peki ne yapacaksınız? 
Tabiki organik boyalar ya da evdeki malzemeler ile saç boyama işlemleri.

 Bu gün evdeki malzemelerle nasıl saç boyayacağız onu anlatacağım.

EVDE ÇAY İLE SAÇ NASIL BOYANIR?


 Evdeki malzemelerle doğal şekilde saç açmak mümkündür.Bunların başında tarçın, limon, papatya suyu ve çay geliyor.Biz bu gün çay ile saç nasıl boyanır, çay ile saç rengi nasıl açılır bunları öğreneceģiz.

 Çay ülkemizde çokca tüketilen birşey.Dolayısı ile evde rahatlıkla yapabileceğimiz ilk yöntem de kesinlikle çay ile saç boyamadır.

 Çay ile saçı nasıl boyarız?
 Çay ile saç rengimizi nasıl açarız?

Aslında cevap çok basit.Demlediğimiz çayı, hafifce ıslattığımız saçlarımıza sürüyoruz.Bunun için bir sprey şişesinden faydalanabilirsiniz.Çayı saçlarımıza sürdükten sonra 1-2 saat bekliyoruz.Eğer güneş varsa güneşte beklemeniz, eğer güneş yok ise fön ile biraz ısı vermeniz etkiyi arttıracaktır.Ayrıca çayın kafa derinizi yakmayacak kadar ılık olması da gerekir.
Bu işlemi 3 günde bir yapabilirsiniz.

ÇAY İLE SAÇ BOYARKEN SIYAH ÇAY MI YOKSA YEŞİL ÇAY MI KULLANILIR?


 Eğer çok koyu saçlarınız varsa yeşil çay saçlarınızı daha yavaş ama daha iyi açar.Ama eğer daha kızılımsı yansımalar istiyorsanız siyah çay sizin için daha iyi olabilir.

 Çay ile saç boyamanın yanı sıra, çay saçlarınıza çok güzel bir parlaklık da verir.Saçlarınızı besler ve uzamasına yardımcı olur.Siyah saç renginizden sıkıldıysanız ve biraz değişiklik istiyorsanız çay ile saç boyamak çok işinize yarayabilir.

Çay ile saç boyama yöntemi, diğer doğal ürünlerle saç boyamada olduğu gibi, aģır ağır ve etkili bir yöntemdir.Bu sebeple saçlarınız ton ton açılır.Yani siyah saçlarınızın ilk uygulamada altın sarısı olmasını beklerseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.

 Sizin de bildiğiniz doğal saç boyama yöntemleri varsa aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz.

Güzel kalın :)

5 yorum:

  1. Bu yöntemi hiç duymamıştım. Çok ilginç geldi, aklımda olsun. Belki denerim :)

    YanıtlaSil
  2. Üşenmediğim bir zamanda deneyeceğim bunuu gerçekten ilginç yahu çayla saç açmak voaa *-*

    YanıtlaSil
  3. Doğal yöntemleri hep sevmişimdir.:)

    YanıtlaSil
  4. Hemen deneyeceğim çok merak ettim :) Ben de bloğuma beklerim mrvsdaily.com

    YanıtlaSil
  5. Saç boyamak ve beyazlardan kurtulmak için yazınızı okudum fakat içerik saç renginin açılması yönünde aldatıcı gibi olmuş

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER