Blogda Ara

27 Mayıs 2020 Çarşamba

AĞIZ KOKUSU İLE MÜCADELE EDEN YİYECEKLER

AĞIZ KOKUSU İLE MÜCADELE EDEN YİYECEKLER NELER?




 Ağız kokusu ile mücadelede en çok işinize yarayacak yiyecekler


 Ilk buluşma, iş görüşmesi ya da herhangi önemli bir buluşma olsun, ağız kokusu sizin için kötü bir izlenim yaratacaktır.Ağız kokusunu gidermek için piyasada satılan birçok ürün mevcut.Bunların birçoğu ise gerçekten yüksek maliyetli ürünler.

Biz bu gün sizlere daha etkili ve daha ucuz maliyetle ağız kokusundan nasıl kurtulacağınızı anlatacağız.

 Diş hijyenine dikkat etmek ağız kokusunu önlemenin en iyi ve en basit yoludur.Ancak yediğimiz ve içtiğimiz şeyler de ağız kokusunda önemli bir role sahip.

Gıdadaki kokulardan ziyade ağzınızdaki bakteriler, kalan gıda parçacıklarını ve ölü hücreleri parçaladıkları için ağız kokusundan sorumlu kükürt bileşikleri üretir.

Basit ağız kokusu giderici ilaçlarla günü kurtarabilirsiniz fakat biz size bunu kalıcı hale getirmenin yollarını anlatacağız.

Ağız kokusu ile mücadele eden gıdalar


 ÇİĞ MEYVE VE SEBZELER

 Elma, havuç, kereviz ve armut gibi meyve ve sebzeler ağzınızda kötü koku üreten bakterileri temizleyen tükürüklerin üretilmesini sağlar.Lif bakımından da zengin olan bu besinler ağzınızda bir diş fırçası görevi üstlenirler.Bu yiyecekler arasında en çok etkiye sahip olan ise elmadır.Elma, çiğ sarımsaktan kaynaklanan kötü kokuyu bile nötralize edebilecek güçtedir.

 MAYDONOZ VE FESLEĞEN

 Maydonoz ve fesleğen içerisinde bulunan polifenoller, kötü nefesle savaşan doģal kimyasallardır.Eğer sarımsaktan uzak duramıyorsanız ve ağır bedeller ödemek istemiyorsanız yanına mutlaka bir tutam da fesleğen ekleyin.

YEŞIL ÇAY

Yeşil çayda bol miktarda bulunan antioksidanlar kötü nefese neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur.Maydonoz ve fesleğen gibi yeşil çayın içerisindeki polifenollerin de ağız kokusunu önlemede oldukca etkili olduğu bilimsel araştırmalarla desteklenmiştir.

 ŞEKERSİZ SAKIZ

 Sakız genel olarak ağzımızda kalan kücük yiyecek parçacıklarının ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur.Bu da ağzınızda kötü kokuya sebep olan bakterilerin temizlenmesi demektir.Şekerli sakızlar daha fazla diş çürümesine sebep olacağı için, kesinlikle şekersiz sakız tercih etmelisiniz.

 C VİTAMİNİ

 C vitamini biçok soruna çare olurken, dişleri de es geçmemiş.Narenciye kavun ve C vitamini bakımındab zengin diğer gıdalar, aģız kokusuna neden olan diş eti iltihabının önlenmesine yardımcı olur.

 ZENCEFİL

 Zencefil de tıpkı diğer besinler gibi ağız kokusunu önlemede kullandığımız güçlü bitkilerden biri.Bir bardak ılık suya biraz zencefil ve birkaç damla limon ekleyerek güçlü bir ağız çalkalama suyu elde edebilirsiniz.

 SU

 En basit ve en önemli adımlardan biri de sudur.Bol su içerek ya da gün içerisinde ağzınızı suyla çalkalayarak kötü kokuya sebep olan bakterilere üreme fırsatı vermemiş olursunuz.

Sağlıklı kalın :)
Ve bloguma abone olmayı unutmayın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER