Blogda Ara

9 Haziran 2020 Salı

EVDE GÜNEŞ KREMİ NASIL YAPILIR?



EVDE GÜNEŞ KREMİ NASIL YAPILIR?


Güneş kremi kullanımının başlamasından bu yana geçen yıllarda cilt kanseri oranlarının arttığı görülmektedir. Bu kimyasalların her ne kadar doğal olduğu idda edilse de aslında cilde zararları da azımsanmayacak kadar çoktur. Eğer siz de güneş kreminin faydalarını ve zararlarını tartıp, zararlı olduğu sonucuna vardıysanız ve başka alternatifler arıyorsanız, bu yazı tam da sizin için. 

Bir güneş kremini neyin etkili kıldığını anlamak için öncelikle güneş kremlerinin içeriğini ve görevlerini iyi tanımlamamız gerekiyor

SPF seviyesi nedir?


SPF güneş koruma faktörü anlamına gelir. Bir ürünün cildinizi ultraviyole B ışınlarından ne kadar iyi koruduğunun sayısal bir tahminidir.



Geniş spektrum

Geniş spektrumlu güneş kremleri cildinizi güneşin UVB ışınlarından ve ultraviyole A ışınlarından korur.
UVB ışınları cilt kanserine neden olmakla beraber, UVA ışınları cildinize zarar verebilir ve kırışıklıkları hızlandırabilir.


Evde Güneş Koruyucu Yapımı

Malzemeler ;

▪ yarım çay bardağı hindistancevizi yağı
▪ 2 yemek kaşığı çinko oksit
▪ 2 yemek kaşığı shea yağı
▪ 2 yemek kaşığı aloevera jeli
▪ 1 yemek kaşığı badem yağı
▪ 2 yemem kaşığı bal mumu
▪ 3 adet E vitamini kapsülü

Hazırlanışı ;

 Hindistancevizi yağınız eğer katı halde ise onu benmari usulu ile eritin. Erittikten sonra E vitamini kapsullerini ve aloevera jelini koyup karıştırın. Daha sonra kalan malzemeleri de ekleyin ve homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. 
Hazırladığınız karışımı cam bir kaba ya da kavanoza alın. Üzerini kapatmayı unutmayın. Karanlıkta ve oda sıcaklığında muhafaza edin. İhtiyacınız olduğunda alıp kullanabilirsiniz.


Evde Güneş Koruyucu yapımı 

Malzemeler ;

▪ 1 çay bardağı hindistancevizi yağı
▪ yarım çay bardağı badem yağı
▪ 2 E vitamini kapsülü
▪ 1 yemek kaşığı bal mumu
▪ 1 yemek kaşığı havuç rendesi

 Hazırlanışı ;

Tüm malzemeleri bir kaba alın ve homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Daha iyi bir kıvam tutturmak için öncesinde hindistancevizi yağını ve badem yağını biraz ısıtıp E vitamini kapsüllerini içine koyup birbirine geçmesini sağlayıp daha sonra diğer malzemeleri ilave edebilirsiniz.
Havuç rendesi yerine de 2 yemek kaşığı taze havuç suyu kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız karışımı cam bir kavanoza alıp ağzını kapatın. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmeyi unutmayın.


 Evde Güneş Kreminin Zararları Var Mı?


 Kimyasal ve hormon bozan ürünlere kıyaslandığında ev yapımı güneş koruyucuların zararı yok denecek kadar azdır. Çünkü satın aldığınız güneş kremleri deriye nüfuz ederken, ev yapımı güneş kremleri sadece bir tabaka oluşturur ve bu haliyle de çok zararı olmaz.

 Güneş ışınlarının zararları etkilerinden korunmaya çalışırken güneşin yararlarını da yok saymamak gerekiyor. Bazı vitaminleri harekete geçirmek için güneş ışınlarına ihtiyacımız vardır. Çocukların büyüyüp gelişmesi için de yine güneş gereklidir.
Burda dikkat edilmesi gereken konu hangi saatlerde vucudumuzu güneşe maruz bırakmamız gerektiğidir.
Güneşin ilk doğduğu saatlerden başkayarak, saat 11 e kadar ki olan kısım bizim için doğru zamanlardır. Güneş bu saatlerde çok yakmayacak ve cildimize zarar vermeyecektir.

Güneşin yararlı etkilerini gözardı eder ve tamamen kendimizi güneşe kapatırsak ileriki yaşlarda farklı sorunlar ile karşılaşmamız muhtemel sondur. Yine çocuklar için de güneş ışığı önemlidir bunu tekrar vurgulamakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER